A nyári kerti partikat, lassan felváltják a bekuckózós őszi esték, vagy a lakásban tartott vendégjárások. Különösen fontos ilyenkor, hogy valóban minőségi ételekkel fogjuk meg a látogatóinkat.
Jó hír, hogy hamarosan az őszi és téli szezon kedvelt húsételei között is megtalálhatjuk majd a KMÉ-védjeggyel ellátott termékeket, ugyanis szeptemberben megnyílt a lehetőség, hogy friss liba- illetve kacsahús előállítók is pályázhassanak Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyre.
Magyarországon a libahús fogyasztása megemelkedik az őszi időszakban. Leginkább Márton napkor szokás libát fogyasztani. Korától, testtömegétől és hasznosítási irányától függően több kategóriába is sorolhatóak.
Többek között: pecsenye liba, fiatal liba és hízott liba.
A téli időszakban gyakori és kedvelt étel a kacsasült. Kívül ropogós, aranyra sült, belül omlós kacsapecsenye nem hiányozhat szinte egyik ünnepi asztalról sem.
Kategóriákat tekintve itt is ugyanazon elvek mentén csoportosíthatóak, mint a libánál, így megkülönböztethetünk a teljesség igénye nélkül pecsenyekacsát, pecsenye-mulardkacsát, vagy töméssel hizlalt – többnyire májhasznú – madarat.
Ha egy termék megkapja a védjegyet, a honlapunkon máris feltűntetjük, ezért érdemes figyelemmel kísérni a tartalmakat!
Keresse Ön is a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet a csomagolásokon, vagy böngésszen a honlapon található Védjegyes termékkeresőben.