Legutóbbi cikkeink Sütőtök Szakmai hírek Termékkörök Zöldségek

Mostantól Nagydobosi sütőtökkel is pályázhat a KMÉ-védjegyre!

Elkészültek a sütőtök speciális tanúsítási követelményei, ezzel megnyílt a lehetőség a KMÉ-védjegy elnyerésére ebben a népszerű termékkörben is. A pályázók kizárólag jó áruminőséget adó Cucurbita maxima convar fajból termesztett sütőtökkel csatlakozhatnak a nemzeti minőségrendszerhez.

Ripe pumpkin on the wooden backgroundA KMÉ-védjegy viselésére csak olyan sütőtök lehet alkalmas, amely szerepel az Európai Unió Közös Fajtajegyzékében, illetve a Nemzeti Fajtajegyzékben, és amelyet közvetlen fogyasztásra és ipari felhasználásra is szántak.

Fontos, hogy a növény matt, szürke, rücskösödő, kemény, külső héjjal rendelkezzen, valamint fajtára jellemző alakja, állaga, íze és narancssárga húsa legyen.  További elvárás a legalább 18 % ± 2% szárazanyagtartalom, valamint az édes ízt adó, legalább 10 °Bx ± 1% cukortartalom.

A termesztés integrált termesztéstechnológiával és biológiai növényvédelem mellett történjen, minimális nitrogénbevitel mellett a termésnevelés időszakában.  Az elvárt KMÉ minőség biztosítása érdekében fontos a megfelelő, 10-17 °C -on történő tárolás is.

A részletes speciális tanúsítási követelmények és pályázati feltételek a KMÉ honlapján találhatók.

A pályázatokat a Védjegyiroda folyamatosan várja és munkatársai bármilyen kérdés esetén szívesen állnak rendelkezésre a vedjegy@elbc.hu és a +36 30/306 4238 elérhetőségeken.

 

pályázzon ön is a kmé-védjegyre!

Maradjunk Kapcsolatban!
FACEBOOK INSTAGRAM – LINKEDIN

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek