A KMÉ
Garancia

Miért a KMÉ?

A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer egy olyan hiteles, szakmailag és tudományosan is megalapozott, értékteremtő, hazai minőségrendszer, amely a kiváló minőségű élelmiszereket megkülönbözteti a piaci kínálat egyéb termékeitől. A védjegyrendszer abban segíti a vásárlót, hogy mindig kiemelkedő minőségű és biztonságos élelmiszereket emeljen le a boltok polcairól, mivel a KMÉ a minőség garanciája.

Mi garantálja a minőséget?

A vásárlói igények egyre inkább a minőségi és a biztonságos élelmiszerek irányába tolódnak, azonban nem könnyű feladat az élelmiszerek széles palettáján megtalálni azokat a termékeket, amelyek kiemelkednek a többi közül. A KMÉ-védjegyrendszer ehhez is útmutatást nyújt, hátterében ugyanis objektív kritériumrendszer áll, amelynek kidolgozásában többek között a Nébih szakemberei is közreműködnek.

Tovább

Hogyan kaphat egy termék Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet?

Ahhoz, hogy egy csomagolásra felkerüljön a védjegy, a terméknek meg kell felelnie az úgynevezett kiválósági kritériumoknak. Amitől a védjegyes termék kiválóbb, mint a többi. Ez a követelményrendszer három fő tényezőre helyezi a hangsúlyt: a termék tulajdonságaira, az előállítás folyamatára, valamint a fenntarthatósági szempontokra. A pályázat benyújtásán túl termékmintát is be kell küldenie a pályázónak, melynek vizsgálatát és értékelését a szakma csúcsából álló bírálóbizottság végzi.

Tovább

Mi a Termékmustra?

Egy olyan megmérettetés, amelyből a legjobb termékek kerülnek ki győztesként. E komplex vizsgálatsorozaton, a mindenkori termékkör hazai polcokon megtalálható termékei vesznek részt. A Nébih koordinálja és a cél, hogy megtaláljuk a hazai kínálat kiválóságait. A KMÉ arany fokozatú védjegy igénylése kizárólag a Termékmustra legjobbjai számára érhető el.

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek