Friss, természetes és kiváló minőségű gyümölcs- és zöldséglevek várják, hogy csatlakozzanak a KMÉ nemzeti minőségrendszeréhez. Mostantól a közvetlen préselésű termékek is jogosultak a KMÉ-védjegy megpályázására, amely garancia a kiválóságra.
A KMÉ-védjegy elnyeréséhez a gyümölcs- és zöldségleveknek számos szigorú előírásnak kell megfelelniük. A termékeknek 100%-ban gyümölcs-és/vagy zöldséglevet kell tartalmazniuk, kizárólag közvetlen préseléssel készülhetnek, sűrítmény nem használható, savkorrekcióra pedig csak a citrom/zöldcitrom lé/sűrítmény megengedett. Fontos pályázati kritérium még, hogy ezek a termékek kizárólag hőkezeléssel tartósíthatók, tartósítószert nem tartalmazhatnak.
Kötelező előírás, hogy a gyártási folyamat közvetlen technológiával történjen, amely magába foglalja a betakarítást, válogatást, mosást, préselést, hőkezelést, töltést és zárást, így garantálva a frissességet.
A közvetlen préselésű gyümölcs- és/vagy zöldséglevek termékleírása már elérhető a KMÉ honlapján.
pályázzon ön is a kmé-védjegyre!