Helyi termék Rendezvény Szakmai hírek

Sikeres volt a „Helyi termék” rendezvénysorozat

2023. április 25. és május 11. között négy helyszínen rendezte meg a „Helyi termék” rendezvénysorozatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat. Budapesttől Pannonhalmáig, Pakstól Hajdúböszörményig szakmai előadások és jó gyakorlatok sora várta a látogatókat. Valamennyi helyszínen jelen volt a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) információs standja is.

A rendezvénysorozat kiemelt célja a helyben termelt termékek előállításának és a rövid ellátási láncban (REL) történő értékesítésének ösztönzése volt.

Az elgondolás, hogy Magyarországon elsősorban a hazai élelmiszereket kínáljuk és fogyasszuk, a KMÉ preferenciái között is szerepel. A védjegyes termékek körének bővítése szempontjából lényeges, hogy közelebb vigyük a KMÉ nemzeti minőségrendszert a kisebb léptékben gondolkodó, de kiváló minőségű élelmiszert előállító helyi termelőkhöz.

A „Helyi termék” rendezvénysorozat négy helyszínén összesen több száz kistermelővel alakíthattunk ki közvetlen kapcsolatot. Lehetőség nyílt a meglévő termékkategóriákban a pályázati lehetőség népszerűsítésére. Első kézből gyűjthettük össze a termékkörbővítési igényeket. Sokan itt értesültek a minőségrendszerekhez csatlakozók uniós támogatási lehetőségről, amely 2023. augusztus 31-ig továbbra is igényelhető.

Videós összeállításunkat a KMÉ YouTube csatornáján tekintheti meg, az alábbi képre kattintva:

A „Helyi termék” rendezvényekről készült, korábbi képes beszámolókat az alábbi linkeken olvashatja:

Budapest: https://kme.hu/a-kme-vel-egyutt-rajtolt-a-helyi-termek-rendezvenysorozat/

Pannonhalma: https://kme.hu/szaznal-tobb-tersegi-kistermelo-vett-reszt-a-helyi-termek-pannonhalmi-rendezvenyen/

Paks: https://kme.hu/a-helyi-termek-rendezvenysorozat-harmadik-allomasa-paks/

Hajdúböszörmény: https://kme.hu/hajduboszormenyben-is-sikeres-volt-a-helyi-termek-rendezveny/

NAK hír: https://www.nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/rel-egyuttmukodes/105798-sikeresen-lezarult-a-helyi-termek-rendezvenysorozat

Nincs még védjegyes terméke?
Pályázzon
a KMÉ-védjegyre!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek