Helyi termék Legutóbbi cikkeink Rendezvény Szakmai hírek Védjegyes termékek

Hajdúböszörményben is sikeres volt a Helyi termék rendezvény

A hajdúböszörményi Helyi termék rendezvény a korábbi budapesti, pannonhalmi és paksi eseményekhez hasonló tematikára épült, és hasonlóképpen sok érdeklődőt vonzott.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) által szervezett május 11-i rendezvénynek a hajdúböszörményi NAK Szolgáltató Központja adott otthont, ahová csaknem száz érdeklődőt vártak.

A programok sorát ezúttal is az Agrárminisztérium képviselőjének előadása nyitotta, majd a Nébih prezentációja következett. Ezután a Kislépték Egyesület előadója „Trendek, lehetőségek, eszközök, élet a nagybanin túl” címmel bemutatta, hogy a hagyományos piacok mellett milyen más értékesítési csatornái lehetnek a kistermelőknek. A helyes élelmiszer-jelölés módjait összefoglaló előadás után két jó gyakorlattal ismerkedhettek meg a résztvevők. Bemutatkozott a Táncoskert regeneratív közösségi gazdaság és a Hajdúság Éléskamrája termelői közösség.

A közönség érdeklődését a KMÉ iránt már felkeltették az előadók, akik kérdéseiket a KMÉ információs asztalánál tették fel munkatársainknak, hogy részletesen informálódjanak a védjegy nyújtotta előnyökről. A résztvevő kistermelők főként szörp, lekvár, sajt, tojás, pékáru, száraztészta, szalámi, kolbász és méz témakörben voltak érdekeltek. A KMÉ-védjegy termékleírásai között a felsoroltak többsége már megtalálható vagy pedig készülőben van.

Amint korábbi beszámolóinkban is hangsúlyoztuk, a Helyi termék rendezvénysorozat találkozási alkalmai kölcsönös előnyöket nyújtanak a termelők és a KMÉ-védjegy számára egyaránt. Az első kézből érkezett termelői visszajelzések egyértelművé teszik azt, hogy milyen termékkörökben van igény a pályázati lehetőség megnyitására. A KMÉ Kiterjesztési Stratégiája így épülhet a valós igényekre.

A fotók az esemény helyszínén készültek.

 

PÁLYÁZZON a KMÉ-védjegyre!

Igényelje az UNIÓS TÁMOGATÁST 2023. augusztus 31-ig!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek