Helyi termék Legutóbbi cikkeink Rendezvény Szakmai hírek Védjegyes termékek

A Helyi termék rendezvénysorozat harmadik állomása: Paks

A helyi termelők ugyanolyan jó eséllyel pályázhatnak kiváló termékeikkel a KMÉ-védjegyre, mint nagyobb társaik. A Helyi termék rendezvénysorozat harmadik állomása május 9-én Paks volt, amelyről képes beszámolónkat olvashatják.

A Helyi termék rendezvénysorozat találkozási alkalmai kölcsönös előnyöket nyújtanak a termelők és a KMÉ-védjegy számára egyaránt, hiszen így első kézből, a termelőktől érkeznek jelzések arról, hogy milyen termékkörökben van igény a pályázati lehetőség megnyitására. A KMÉ Kiterjesztési Stratégiája így épülhet a valós igényekre.

A május 9-i paksi Helyi termék rendezvényt mintegy száz érdeklődő, főként kistermelő részvételével tartották meg a város történelmi szimbólumának tekinthető Erzsébet Nagy Szállodában. Az előadók között Dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkára személyes hangvételű beszédében számolt be az élelmiszergazdaság sajátosságairól és annak fejlődési lehetőségeiről, különös tekintettel a tudatos fogyasztók edukációjára. Beszédében szólt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalról (Nébih), melynek keretében kitért a Maradék Nélkül programra, mely különösen közel áll a szívéhez.

A Nébih részéről dr. Gombik Zsuzsanna, az Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság (ÉTbI) Élelmiszerbiztonsági Eseménykezelési Osztály vezetője és Tóth Dávid, az ÉTbI Vendéglátás és Közétkeztetés Felügyeleti Osztály vezetője közösen tartott előadást „Megreformált élelmiszerláncok és élelmiszer-feldolgozás a helyi termékek piacra jutásában” címmel. A jó gyakorlatokról ezúttal a MyFarm kosárközösség tartott rendkívül érdekes előadást.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) által szervezett rendezvényre kitelepülő kistermelők asztalainál a látogatók helyi termékeket ismerhettek és kóstolhattak meg. A kínálatban többek között méz, sajt, kenyér, chilipaprika, bor, savanyúság szerepelt. A KMÉ információs asztalánál munkatársaink ezúttal is számos érdeklődőt láttak el a KMÉ-védjeggyel kapcsolatos információkkal. Szükség esetén a KMÉ Védjegyiroda munkatársai biztosítják a támogatást a kistermelők részére a pályázatok sikeres benyújtása és kedvező elbírálása érdekében.

A fotók az esemény helyszínén készültek.

Kapcsolódó cikkek:

https://kme.hu/a-kme-vel-egyutt-rajtolt-a-helyi-termek-rendezvenysorozat/

https://kme.hu/szaznal-tobb-tersegi-kistermelo-vett-reszt-a-helyi-termek-pannonhalmi-rendezvenyen/

https://www.nak.hu/tajekoztatasi-szolgaltatas/rel-egyuttmukodes/105740-a-kme-is-bemutatkozik-a-helyi-termek-rendezvenysorozaton

 

PÁLYÁZZON a KMÉ-védjegyre!

Igényelje az UNIÓS TÁMOGATÁST 2023. augusztus 31-ig!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek