A joghurt nagyon népszerű élelmiszer és a legtöbb háztartás hűtőjében állandó vendég. Sokan választják a népszerűbb gyümölcsös, ízesített változatot is, viszont sok vásárló még így is a natúr joghurtok mellett teszi le a voksát.
Számtalan indokunk van arra, hogy miért érdemes fogyasztani, milyen sok pozitív tulajdonsággal rendelkezik, mennyire sokoldalú. Most viszont inkább arra a kérdésre szeretnénk választ adni, hogy az átlagos kínálatból miért érdemes azt választani, amelyen már megtalálható a KMÉ-védjegy.
A KMÉ-védjegy szemében mitől kiváló minőségű egy natúr joghurt?
A terméknek elsősorban az alapvető kötelező előírásoknak, a hatályos jogszabályi előírásoknak, beleértve a Magyar Élelmiszerkönyvet is maradéktalanul eleget kell tennie.
Natúr joghurt esetében, ilyen előírás például, hogy élőflórás és legalább 1,4% zsírtartalmúnak kell lennie. Ezen túlmenően, sokféle választható elem is található a termékleírásban, amelyekből vállalásokat kell tenni.
Tehát, a pályázónak több minőségi, élelmiszerbiztonsági, önellenőrzési és fenntarthatósági kritériumnak is eleget kell tennie. Ezekből, a meghatározott feltételekből, ő válaszhatja ki, hogy az egyes termék kapcsán melyeket szeretné vállalni. Szerepel benne például a termék gyártási tételenkénti teljes körű (érzékszervi, fizikai-kémiai és mikrobiológiai) üzemi önellenőrzése, a tej előállításának folyamata vagy különböző állatjóléti intézkedések.
Készítse el a gyors sütőtökös-csokis süteményt! A receptért kattintson!
NE ÉRJE BE KEVESEBBEL!
Ha egy termék elnyeri a KMÉ-védjegy használati jogát, tehát igazolja, hogy élelmiszerbiztonsági és -minőségi paraméterek, érzékszervi tulajdonságok, valamint csomagolás tekintetében ugyancsak átlagon felüli, esetleg még plusz vállalást is tesz, akkor egyértelműen azt bizonyítja, hogy a termék kiválóbb a piacon elérhető átlagos natúr joghurtokhoz képest.