Image default
Vásárlói hírek

Gyors sütőtökös-csokis sütemény

Ha ősz, akkor sütőtök és ha sütőtök, akkor itt egy szuper sütőtökös- joghurtos recept. Könnyen, gyorsan elkészíthető és finom, főleg, ha a megfelelő alapanyagokat használjuk hozzá. Mi a KMÉ-védjegyes Magyar natúr joghurtot ajánljuk hozzá, a 140gr-os éppen elég lesz. Ha kíváncsi a többi KMÉ-védjegyes termékre, a védjegyes termékkeresőnkben megtalálja őket.

Hozzávalók:

  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • csipet só
  • 20 dkg sült sütőtök pürésítve
  • 1,4 dl Magyar natúr joghurt
  • 10 dkg étcsokoládé

 

Elkészítés

Egy keverőtálban a száraz alapanyagokat – a lisztet, a fahéjat, a gyömbért, a csipet sót, a sütőport és a szódabikarbónát – összekeverjük. Egy másik edényben a puha vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot és a vanília aromát robotgéppel jó habosra verjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindig megvárva, míg felveszi a massza, majd a sütőtököt és a joghurtot is hozzákeverjük, legvégül több részletben belekeverjük a száraz keveréket is.

A masszát sütőpapírral bélelt – vagy kivajazott, lisztezett – sütőtálba öntjük, elsimítjuk, a feldarabolt csokit a tetejére szórjuk.

A sütőtökös-csokis sütit 180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett kb. 30-35 perc alatt, tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve 10 percet hagyjuk hűlni. Rácsra helyezve megvárjuk, míg teljesen kihűl és már tálalható is.

Jó étvágyat!

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek