Szakmai hírek

Megújult a Tanúsítási Szabályzatunk

Az elmúlt másfél évben több fronton is megújult a Kiváló Minőségű Élelmiszer. Ezúttal a Tanúsítás Szabályzatba kerültek kiegészítések, módosítások. Lássuk a legfontosabbakat!

A Tanúsítási szabályzat a Védjegyszabályzatokkal, a Speciális tanúsítási követelményekkel és az Arculati kódexszel együtt alkotja azt az előírás rendszert, amelyet ajánlott ismernie minden pályázónak a sikeres pályázat beadásához és amelyet teljesítenie kell a védjegyhasználat három éve alatt.

Az egyik fontos kiegészítése a Tanúsítási szabályzatnak a dokumentumba illesztett fogalommeghatározás, melyben a KMÉ kapcsán felmerülő speciális kifejezéseket magyarázzuk el. Ez az újonnan bekerült rész segítséget nyújthat mindazoknak, akik a pályázás előtt érdeklődni szeretnének a KMÉ-védjegy működéséről és használatáról.

Komoly mérföldkő volt a KMÉ-védjegy életében, hogy a nyáron elindult az elektronikus pályázási felületünk. Ennek köszönhetően a pályázás benyújtásának módja is egyszerűsödött, az átfutási ideje pedig lerövidült. Ennek következtében az arany fokozatú KMÉ-védjegy igénylésének határidejét is a korábbi 90 nap helyett a felére, tehát 45 napra csökkentettük.

A korábbi szabályzat bár leírta a KMÉ-védjegy vonatkozásában felmerült fellebbezések rendjét, de a jelen szabályzatban az sokkal részletesebben került kidolgozásra, valamint kiegészült a panaszok és reklamációk kezelésének leírásával is.

Fontosnak tartottuk hangsúlyozni azt is, hogy a KMÉ-védjegyre való pályázásnak nincs határideje, emellett a termékminta beküldését is egyértelműsítettük, miszerint csak a KMÉ-védjegyre való pályázásnál és kizárólag feldolgozott élelmiszerek esetén kell beküldeni.

A KMÉ védjegyek használatának módját és a különböző ellenőrzési típusokra, önellenőrzésekre vonatkozó szabályokat is pontosítottuk, ezzel is segítve a védjegyhasználókat. A módosított szabályzat sokkal részletesebben írja le, hogy mikor kerülhet sor egyszerűsített auditra és milyen esetben indokolt a helyszíni mintavétel. Az auditokon feltárt eltérések lehetséges következményeit is részletezi a szabályzat új verziója.

A hároméves védjegyhasználati időtartam alatt történhetnek változások az adatokban, vagy változtatások a védjegyet elnyert terméken. A szabályzat immáron tartalmazza azt is, hogy ezeket a változásokat, változtatásokat hogyan kell bejelenteni, és milyen eljárásban és hogyan kezeli ezeket a Védjegyiroda.

A Tanúsítási szabályzat teljes dokumentumát megtalálhatja honlapunkon a Szabályzatok, letölthető dokumentumok menüpont alatt.

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek