Legutóbbi cikkeink Tejtermékek Termékkörök

A kiváló(an) sokoldalú trappista sajt

Lehet, hogy ismerős az a konyhai jelenet, amikor egy sajtreszelés alkalmával az egyik családtag, a kitartó munkával reszelt adagból csipeget, nem pedig a maradékból szel egy darabot? Vajon miért tűnik finomabbnak a sajt, miután lereszeltük? Sajnos erre a kérdésre még mi sem tudjuk a választ. Cikkünkből azonban kiderül, miért közkedvelt a trappista és mitől lehet kiváló minőségű.

A hazai sajtfogyasztás jelentős része trappista, hiszen a mai napig ez az egyik legnépszerűbb választás, ha sajtokról van szó. A közkedveltségét nagyban köszönheti annak, hogy számtalan recepthez alkalmazhatjuk, könnyen vágható vagy reszelhető, nincs erőteljes illata és íze, így könnyen párosítható akár más, intenzívebb ízekkel is. Nem véletlen, hogy annyian szeretik és vásárolják. Ez az élelmiszer, szinte minden élelmiszerboltban kapható, így bárki számára egyszerűen elérhető. A nehezebb döntés akkor ér minket, amikor azt kell eldönteni, hogy melyiket érdemes választanunk. Ebben segít a KMÉ-védjegy!

A kiváló minőségű trappista sajt

Trappista sajt esetében KMÉ előírás, többek között például, hogy kizárólag tehéntejből/tejszínből, tejsavbaktérium színtenyészet és alvasztó enzim hozzáadásával készült, legalább 3 hétig érlelt trappista sajttal lehet pályázni.

Ezen túlmenően sokféle választható elem található még a termékleírásban, amelyekből tetszés szerint, de kötelező plusz vállalásokat kell tenni. Korábbi cikkünkben írtunk róla, hogy a KMÉ-védjegy szemében mitől kiváló minőségű egy trappista sajt:

Trappista, a sajtok hazai sztárja

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek