Legutóbbi cikkeink Tejtermékek Termékkörök

Trappista, a sajtok hazai sztárja

Hazánkban népszerű sajt a trappista, hiszen szeretjük hidegen, melegen, feltétként vagy akár csak magában. Készíthetünk belőle villámgyors recepteket, felhasználhatjuk bonyolultabb, de különleges ételekben is.

Most elmondjuk azokat a tényezőket, amelyek alátámasztják, hogy az átlagos kínálatból miért ajánlott azt választani, amelyen már megtalálható a KMÉ-védjegy.

A KMÉ-védjegy szemében mitől kiváló minőségű egy trappista sajt?

A terméknek elsősorban az alapvető kötelező előírásoknak, a hatályos jogszabályi előírásoknak, beleértve a Magyar Élelmiszerkönyvet is maradéktalanul eleget kell tennie.

Trappista sajt esetében, többek között előírás például, hogy kizárólag tehéntejből/tejszínből, tejsavbaktérium színtenyészet és alvasztó enzim hozzáadásával készült, legalább 3 hétig érlelt trappista sajttal lehet pályázni.

Ezen túlmenően sokféle választható elem található még a termékleírásban, amelyekből tetszés szerint, de kötelező plusz vállalásokat kell tenni.

A pályázónak több minőségi, élelmiszerbiztonsági, önellenőrzési és fenntarthatósági kritériumnak is eleget kell tennie. Ezekből a meghatározott feltételekből ő válaszhatja ki, hogy az egyes termék kapcsán melyiket tudja vállalni. Szerepel benne például az ökológiai gazdálkodás vállalása az állattartást illetően, környezetbarát, megújuló energiaforrások alkalmazása vagy a GMO-mentes takarmányozás is.

Készítsen vendégváró sajtos rudat! A receptért kattintson.

NE ÉRJE BE KEVESEBBEL!

Ha egy termék elnyeri a KMÉ-védjegy használati jogát, tehát igazolja, hogy élelmiszerbiztonsági és -minőségi paraméterek, érzékszervi tulajdonságok, valamint csomagolás tekintetében ugyancsak átlagon felüli, esetleg még plusz vállalást is tesz, azzal minőség tekintetében kiemelkedik a kínálat átlagos termékeinek sorából.

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek