Aki rajong a sütőtökért, annak ajánljuk a krémes sütőtökleves receptjét. A hideg évszaknak is megvannak az örömteli pillanatai. Az ilyenkor szezonális sütőtök sokak kedvence, szívesen fogyasztjuk sütve, de levesként is. Az ízletes, tápláló és könnyen elkészíthető, finom krémleveshez, íme egy egyszerű recept.
Hozzávalók
1 kg sütőtök
3 dkg vaj
fél fej vöröshagyma
1 csapott teáskanál só
1 l víz
1 dl tejszín vagy tejföl
1 késhegynyi gyömbér, szerecsendió, feketebors
Elkészítés
A tököt megmossuk, meghámozzuk, kiszedjük a magját, majd felkockázzuk. Az apróra vágott vöröshagymát vajon üvegesre pirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a tököt, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Kb. 25 perc alatt puhára főzzük. Turmixoljuk a tejszínnel vagy a tejföllel, ízesítjük a gyömbérrel, a szerecsendióval, majd pár perc alatt összeforraljuk a fűszerekkel. Krutonnal, pirított tökmaggal, pirított szalonnával tálalhatjuk.
A leveshez választhatunk igazoltan minőségi vajat, tejfölt vagy tejszínt a KMÉ-védjegyes termékek közül is.
A kiváló hozzávalók megtalálhatóak a végjegyes termékkeresőnkben.