Egy klasszikus jegeskávét otthon bárki, könnyedén el tud magának készteni, hiszen csak néhány egyszerű lépésből áll. Pont ezért is olyan hangsúlyos része az elkészítésnek, hogy a legfinomabb kávé mellé minőségi tejet és tejszínt használjunk. Így az eredmény olyan lesz, mint ha csak egy kávézóban vettük volna! Mutatunk is hozzá egy pofonegyszerű receptet, amelyet érdemes kipróbálni KMÉ-védjegyes termékekkel!
Hozzávalók
2-3 db jégkocka
2 dl tej Ide kattintva megtalálható, hogy mely tejek érdemelték már ki a KMÉ-védjegyet!
egy eszpresszónyi kávé
opcionálisan vaníliafagyi
tejszínhab Otthon felverhető tejszínhabhoz próbálja ki a KMÉ-védjegyes tejszínt!
Elkészítés
A hideg tejet felhabosítjuk, beletesszük a jégkockákat, majd ráöntjük a kávét. Tetszés szerint édesítjük, aki szereti, annak mehet bele egy gömb vanília fagyi. A végén pedig ne felejtsük el megkoronázni egy jó adag tejszínhabbal!