Tálakat, fakanalakat elő! Készítsd el az alábbi Fokhagymás-kefires csirkemell receptet és legyél te az egyik szerencsés nyertes. A játékban való részvételnek a feltételeit a cikk alján találod.
- Ha szereted a könnyen elkészíthető, de igazán ízletes ételeket, ezt a fokhagymás-kefires csirkemellet imádni fogod! Zamatos, omlós, és az egész családnak garantáltan kedvence lesz.
Fokhagymás-kefires csirkemell sütőben sütve
Hozzávalók:
- 50 dkg KMÉ-filézett csirkemell
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 ek. napraforgó olaj
- 20 dkg KMÉ-sajt
- 6 dl KMÉ-kefir
- 1 ek. KMÉ-vaj
- 1 db tojás
- 1 ek. só
Elkészítés:
- A csirkemelleket alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd vékony szeletekre vágjuk.
- Egy tálban összekeverjük a 4 dl kefirt a sóval, zúzott fokhagymákkal és az olajjal.
- A csirkemell szeleteket bekenjük a kefires keverékkel, és egy jól zárható edénybe, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
- Másnap a csirkemell szeleteket egy kivajazott hőálló tálba helyezzük.
- A megmaradt kefires szószhoz hozzákeverünk további 2 dl kefirt és 1 tojást, majd ezt az egészet a csirkére öntjük.
- A tálat lefedve előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Ezt követően a fedőt levesszük, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.
Ajánlott köretek:
- Főtt rizs
- Krumplipüré
- Rizibizi
- Tepsibe sült krumpli
Részvétel a nyereményjátékban:
- Ha még nem tetted, akkor iratkozz fel hírlevelünkre.
- Készítsd el a cikkben található receptet.
- Fotózd le az ételt és az étel mellett a felhasznált KMÉ-védjegyes terméket.
- A fotót küldd el a kommunikacio@kme.hu e-mail címre.
Sorsolás:
- 2024. október 11-én három ajándékcsomagot sorsolunk ki.
- E-mailen keresztül értesíteni fogunk, amennyiben a 3 db szerencsés nyertes között szerepelsz.
- A teljes játékszabályzat itt érhető el.
BÖNGÉSSZ a VÉDJEGYES TERMÉKKERESŐNKBEN!
CSATLAKOZZ FACEBOOK ÉS INSTAGRAM-KÖZÖSSÉGÜNKHÖZ, ÉS VÁLJ TUDATOSABB VÁSÁRLÓVÁ!