Immár a gyorsfagyasztott zöldborsó termékkörben is megpályázható a KMÉ-védjegy. A pályázat benyújtása ugyan egyszerű, de a termékkel szemben támasztott minőségi követelmények annál összetettebbek mind a küllemét, mind a beltartalmát tekintve.
A KMÉ-védjegy viselésére csak a tökéletes küllemű gyorsfagyasztott zöldborsónak van esélye. A kiváló minőségű zöldborsó gyorsfagyasztott állapotban kemény, átfagyott, gurulós, jól tisztított, ép és egészséges. Mentes a sárga, foltos, sérült szemektől.
Lehet extra zsenge, zsenge vagy csak szimplán zöldborsó, az elvárás az, hogy formája, színe és íze egyaránt a fajtára jellemző legyen.
A KMÉ a Magyar Élelmiszerkönyvnél is szigorúbb feltételeket szab a termékkörre vonatkozóan. A kiváló minőség elnyeréséhez teljes mértékben kizárt például a gyommagok előfordulása a termékben. Sőt, 250 gramm gyorsfagyasztott zöldborsóban legfeljebb 2 olyan szem lehet, amelyre rátapadt a levél.
A termék csomagolásán kötelezően szerepeltetni szükséges azt az információt, hogy hogyan és mennyi ideig kell hőkezelni a zöldborsót ahhoz, hogy a legjobb minőségben fogyaszthassuk.
Tekintse meg a GYORSFAGYASZTOTT ZÖLDBORSÓ speciális tanúsítási követelményeit!