A dán keksz már évtizedek óta ismert és népszerű édesség, hiszen könnyedén elkészíthető és sokáig eláll, ha egyáltalán marad belőle…😊 Ahogy a nevéből is látszik, a hozzávalók jelentős hányadát maga a vaj teszi ki, amit fontos jól megválasztanunk, ha a biztos sikerre törekszünk. Idén már ebben a termékkörben is található KMÉ-védjegyes termék!
Ha kíváncsi, mely termékek viselhetik a KMÉ-védjegyet, termékkeresőnkből könnyedén tájékozódhat!
Hozzávalók
25 dkg KMÉ-védjegyes Milfina enjoy free! laktózmentes vaj
20 dkg cukor
2 db tojássárgája
1 tk vaníliakivonat
25 dkg finomliszt
0,5 tk sütőpor
0,5 tk só
Elkészítés
A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és végül a vaníliakivonatot. A lisztet, a sütőport és a sót alaposan elkeverjük, majd fokozatosan a vajas masszához adagoljuk. Tetszőleges formában, sütőpapírral kibélelt tepsire nyomjuk a kekszeket, majd 180 fokon, kb. 10 perc alatt készre sütjük.