Első lépések a pályázat benyújtásához

Szeretné, ha az Ön terméke is viselne Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet?

Ehhez az első fontos lépés, hogy megnézze a pályázható termékek listáját. Pályázni csak olyan termékekkel lehet, amelyek esetében már megjelentek a Speciális tanúsítási követelmények, más néven termékleírások.

A KMÉ-védjegyre bármikor pályázhat! A pályázat díjmentes és benyújtása nincsen határidőhöz kötve.

A KMÉ-védjegyre folyamatosan nyílnak a pályázási lehetőségek, illetve felkerülnek a honlapra az előbb említett termékleírások a kiválósági kritériumokkal.  A védjegy elnyeréséhez a pályázónak igazolnia kell, hogy a terméke kiválóbb a kínálat egyéb termékeinél, hogy az általa előállított élelmiszer érdemes a magasabb minőséget jelképező védjegy viselésére.

A Speciális tanúsítási követelmények meghatároznak kötelező és választható elemeket is.

A kötelező előírások a hatályos hazai és uniós jogszabályokon és előírásokon túl, magasabb minőséget írnak elő az adott termékre.

A válaszható elemek megalkotásánál három fő kérdésre keressük a választ:

1. Az egyik, hogy mitől kiválóbb a termék az átlagos piaci kínálathoz képest?
2. A másik, hogy mely ponton jobb az előállítási folyamat, a gyártástechnológia, az önellenőrzés gyakorisága?
3. Végül pedig, hogy mit tesz a vállalkozás a környezetért?

A pályázó maga választhatja ki a Speciális tanúsítási követelményekben azokat a pontokat – az említett három kategóriában legalább egyet-egyet –, amelyeket az ott felsorolt lehetőségek közül teljesíteni tud.

Valamennyi termékleírás és a pályázható termékek listája elérhető a Pályázható termékkörök speciális tanúsítási követelményei oldalon.

Tekintse meg a pályázható termékek listáját!

Ha az Ön termékére nyitott a pályázási lehetőség és a termékleírásokban szereplő pontok is teljesíthetőek, akkor már el is indíthatja pályázatát a weboldalon keresztül a Pályázat benyújtása menüpontban.

Az elektronikus pályázat benyújtásához tekintse meg videónkat,
amelyben lépésről lépésre vesszük a pályázás menetét.

Amennyiben további kérdése merül fel, keresse a Védjegyiroda munkatársait a Kapcsolat menüpont alatt megjelölt elérhetőségeken. (Friss húsok esetében itt tájékozódhat: Friss hússal pályázna? Segítünk!)

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek