Szakmai hírek

Új termék csatlakozik a pályázható termékkörök listájához!

Nem kell tovább várni a friss kacsahúsra sem! Minden érdeklődő számára elérhetővé vált a lehetőség, hogy az ő terméke is pályázhasson a KMÉ-védjegyre.

Milyen kacsahússal lehet pályázni?

A KMÉ, illetve a KMÉ arany fokozatának elnyerésére engedélyezett vágóhídon történő vágást követően az 543/2008 EK rendelet szerinti házikacsa, a házi pézsmakacsa és ezek keresztezésével tenyésztett hibrid, a mulardkacsa friss húsával lehet pályázni:

– fiatal kacsa vagy kiskacsa, fiatal pézsmakacsa, fiatal mulardkacsa
– kacsa, pézsmakacsa, mulardkacsa

Az állat megnevezései az általános hazai gyakorlattal összhangban a vágási életkor, a testtömeg, valamint a hasznosítási irány szempontjából eltérőek is lehetnek:

– Pecsenyekacsa
– A pecsenye-pézsmakacsa
– Pecsenye-mulardkacsa
– Hízott kacsa a töméssel hizlalt – többnyire májhasznú – madár

Mire kell figyelni?

Fontos, hogy a terméknek meg kell felelnie a hatályos magyarországi és európai uniós jogszabályi előírásoknak, beleértve az állatok tartására, vágóhídra szállítására (az állatok rakodása és szállítása) vonatkozó állatjóléti, valamint vágására, darabolására vonatkozó technológiai higiéniai követelményeket.

Szeletelt és/vagy kockázott termék esetén a húst a darabolást követően 24 órán belül kell szeletelni, és/vagy kockázni, csomagolni.

Fagyasztást követően felengedett hús nem hozható forgalomba KMÉ-védjeggyel!

Bővebb információkért olvassa el a kategóriára vonatkozó Speciális tanúsítási követelményeket.

Hogyan lehet megszerezni a védjegyet?

A védjegyhasználati jog elnyeréséhez a „Pályázat benyújtása” gombra kattintva, elektronikus úton lehet pályázni. A weboldalunkon elérhetőek az ehhez kapcsolódó, ún. Speciális tanúsítási követelmények is, amelyek kötelező és választható elemekből épülnek fel. A kötelező előírásokat minden pályázónak teljesítenie kell. Emellett minden választható elem kategóriában legalább egy-egynek eleget kell tennie, de mindenki maga döntheti el, hogy melyiket választja.

Mikor lehet pályázni?

A KMÉ-védjegy pályázata nincsen határidőhöz kötve a már megnyitott termékkategóriákban, így ezekre bármikor beadható a pályázati anyag.

Műhelytitok, hogy a minél gyorsabb elbírálás érdekében érdemes figyelemmel követni a bírálóbizottsági ülésnaptárt. Javasolt az ülést megelőző 2 héttel benyújtani a pályázatot annak érdelében, hogy mihamarabb a bizottság elé kerüljön a dokumentáció – hiánypótlás esetén a korrekciós idővel is számolva – és az audit is minél előbb megtörténhessen.

A pályázatokat a Védjegyiroda folyamatosan várja, munkatársaink bármilyen kérdés esetén szívesen állnak a pályázók rendelkezésére telefonon és e-mailben, a weboldalunkon megadott elérhetőségeken.

Liba friss húsa kategóriában is lehet már pályázni! Kattintson!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek