Szakmai hírek

A friss libahúsok között is keressük a kiváló minőséget!

Ahogy ígértük, újra bővül a pályázható termékkörök listája!  Ezúttal a friss libahúsok előtt nyílt meg a lehetőség, hogy KMÉ védjegyet szerezzenek.

Milyen libahússal lehet pályázni?

A védjegyhasználatra a húsvizsgálattal fogyasztásra alkalmasnak ítélt és „A” osztályú húsminősítési kategóriába besorolt:

– fiatal liba vagy kisliba
– liba

Az állat megnevezései az általános hazai gyakorlattal összhangban a vágási életkor, a testtömeg, valamint a hasznosítási irány szempontjából eltérőek is lehetnek:

– pecsenyeliba/pecsenyelúd
– fiatal hizlalt liba/lúd
– húsliba/húslúd
– zabos-, vagy zabon hizlalt liba
– hízott liba/lúd vagy májliba/lúd

Mire kell figyelni?

A terméknek meg kell felelnie a hatályos magyarországi és európai uniós jogszabályi előírásoknak, beleértve az állatok tartására, vágóhídra szállítására (az állatok rakodása és szállítása) vonatkozó állatjóléti, valamint vágására, darabolására vonatkozó technológiai higiéniai követelményeket.

Szeletelt és/vagy kockázott termék esetén a húst a darabolást követően 24 órán belül kell szeletelni, és/vagy kockázni, csomagolni.

Fagyasztott és felengedtetett hús nem hozható forgalomba KMÉ-védjeggyel!

Bővebb információkért olvassa el a kategóriára vonatkozó Speciális tanúsítási követelményeket.

Hogyan lehet megszerezni a védjegyet?

A védjegyhasználati jog elnyeréséhez a „Pályázat benyújtása” gombra kattintva, elektronikus úton lehet pályázni. A weboldalunkon elérhetőek az ehhez kapcsolódó ún. Speciális tanúsítási követelmények is, amelyek kötelező és választható elemekből épülnek fel. A kötelező előírásokat minden pályázónak teljesítenie kell. Emellett minden választható elem kategóriában legalább egy-egynek eleget kell tennie, de mindenki maga döntheti el, hogy melyiket választja.

Mikor lehet pályázni?

A KMÉ-védjegy pályázata nincsen határidőhöz kötve a már megnyitott termékkategóriákban, így ezekre bármikor beadható a pályázati anyag.

Műhelytitok, hogy a minél gyorsabb elbírálás érdekében érdemes figyelemmel követni a bírálóbizottsági ülésnaptárt. Javasolt az ülést megelőző 2 héttel benyújtani a pályázatot annak érdelében, hogy mihamarabb a bizottság elé kerüljön a dokumentáció – hiánypótlás esetén a korrekciós idővel is számolva – és az audit is minél előbb megtörténhessen.

A pályázatokat a Védjegyiroda folyamatosan várja, munkatársai bármilyen kérdés esetén szívesen állnak a pályázók rendelkezésére telefonon és e-mailben, a weboldalunkon megadott elérhetőségeken.

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek