Szakmai hírek

KMÉ-védjegy fogyasztói megítélése

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által 2020 tavaszán és őszén készített fogyasztói felmérések a KMÉ-védjegy megítélésére is kitértek. Az eredményekből egy látványos infografika is született.

A kutatás eredményeiből kiderül, hogy a válaszadókat segíti-e egy állami védjegy feltüntetése a termékeken és az is, hogy mit várnak el leginkább egy kiváló minőségű élelmiszertől. Megmutatja, hogy hallottak-e már a KMÉ-védjegyről, illetve, hogy mely védjegyes termékekkel találkoztak már a vásárlásaik során.

Érdekes információkat tudhatunk meg a kitöltők élelmiszervásárlási szokásairól is. Láthatjuk, hogy különböző termékkörök esetében, milyen összefüggések és arányok alakulnak ki az ár és a minőség fontosságáról alkotott vélemények alapján.

A felmérés tehát az adott időszakban vizsgálja a KMÉ-védjegyek szerepét az élelmiszerek vásárlásában, és körbejárja az ezzel kapcsolatos főbb kérdésköröket.

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek