Friss Húsok Legutóbbi cikkeink Termékkörök

Itt a liba, hol a kacsa

A nyári kerti partikat, lassan felváltják a bekuckózós őszi esték, vagy a lakásban tartott vendégjárások. Különösen fontos ilyenkor, hogy valóban minőségi ételekkel fogjuk meg a látogatóinkat.

Jó hír, hogy hamarosan az őszi és téli szezon kedvelt húsételei között is megtalálhatjuk majd a KMÉ-védjeggyel ellátott termékeket, ugyanis szeptemberben megnyílt a lehetőség, hogy friss liba- illetve kacsahús előállítók is pályázhassanak Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyre.

Magyarországon a libahús fogyasztása megemelkedik az őszi időszakban. Leginkább Márton napkor szokás libát fogyasztani. Korától, testtömegétől és hasznosítási irányától függően több kategóriába is sorolhatóak. 

Többek között: pecsenye liba, fiatal liba és hízott liba.

A téli időszakban gyakori és kedvelt étel a kacsasült. Kívül ropogós, aranyra sült, belül omlós kacsapecsenye nem hiányozhat szinte egyik ünnepi asztalról sem.

Kategóriákat tekintve itt is ugyanazon elvek mentén csoportosíthatóak, mint a libánál, így megkülönböztethetünk a teljesség igénye nélkül pecsenyekacsát, pecsenye-mulardkacsát, vagy töméssel hizlalt – többnyire májhasznú – madarat.

Ha egy termék megkapja a védjegyet, a honlapunkon máris feltűntetjük, ezért érdemes figyelemmel kísérni a tartalmakat!

Keresse Ön is a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegyet a csomagolásokon, vagy böngésszen a honlapon található Védjegyes termékkeresőben.

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek