Szakmai hírek

Mascarpone sajttal erősítenek a pályázható tejtermékek

A lehetőségek megállás nélkül bővülnek! Mára már 19 féle termékkel pályázható a KMÉ-védjegy! A húskészítmények és a friss húsok után ismét egy tejtermékre nyílt meg a gyártók és márkatulajdonosok számára a pályázási lehetőség.

Milyen mascarpone sajttal lehet pályázni?

A KMÉ-védjegyet kizárólag pasztőrözött tejszínből, illetve tehéntejből savas alvasztással gyártott friss, natúr tejszínsajttal – beleértve a laktózmentes termékeket – lehet elnyerni, amelyek krémes, homogén állagúak, nem habosítottak, hűtőhőmérsékleten tartandók, esetleg utóhőkezelésen estek át.

Mire kell figyelni?

A terméknek kötelezően meg kell felelnie a hatályos magyarországi és európai uniós jogszabályi előírásoknak, a Speciális tanúsítási követelményekben meghatározott összetételnek, az előírt felhasználható összetevőknek, valamint az érzékszervi és mikrobiológiai feltételeknek.

A fenti, kötelezően teljesítendő előírásokon túlmenően meg kell felelnie a választható elem kategóriában felsorolt pontok közül legalább egy-egynek.

Bővebb információkért olvassa el a kategóriára vonatkozó Speciális tanúsítási követelményeket.

Hogyan lehet megszerezni a védjegyet?

A védjegyhasználati jog elnyeréséhez a „Pályázat benyújtása” gombra kattintva, elektronikus úton lehet pályázni. A weboldalunkon elérhetőek az ehhez kapcsolódó, ún. Speciális tanúsítási követelmények is, amelyek kötelező és választható elemekből épülnek fel. A kötelező előírásokat minden pályázónak teljesítenie kell. Emellett minden választható elem kategóriában legalább egy-egynek eleget kell tennie, de mindenki maga döntheti el, hogy melyiket választja.

Meddig lehet pályázni?

A KMÉ-védjegy pályázata nincsen határidőhöz kötve a már megnyitott termékkategóriákban, így ezekre bármikor beadható a pályázati anyag.

Műhelytitok, hogy a minél gyorsabb elbírálás érdekében érdemes figyelemmel követni a bírálóbizottsági ülésnaptárt. Javasolt az ülést megelőző 2 héttel benyújtani a pályázatot annak érdekében, hogy mihamarabb a testület elé kerüljön a dokumentáció – hiánypótlás esetén a korrekciós idővel is számolva – és az audit is minél előbb megtörténhessen.

A pályázatokat a Védjegyiroda folyamatosan várja, munkatársai bármilyen kérdés esetén szívesen állnak a pályázók rendelkezésére a weboldalon megadott telefonos és e-mail elérhetőségeken egyaránt.

Trappista sajt kategóriában is lehet pályázni! Kattintson!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek