Szakmai hírek

Vajaskiflivel bővül a pályázható termékek listája!

2022-ben már pékárukkal is lehet KMÉ-védjegyre pályázni! Elsőként a vajaskifli termékcsoportban várjuk a jelentkezéseket.

Milyen termékkel lehet pályázni?

Ebben a kategóriában KMÉ-védjegyre pályázni kizárólag BL55-ös búzafinomlisztből, sütőélesztőből, étkezési sóból, 2,8% zsírtartalmú tejből vagy zsíros tejporból, vajból, cukorból és vízből meghatározott arányok szerint előállított vajas kiflivel lehet. Fontos, hogy a termék nem készülhet fagyasztásra és csak csomagolatlan formában kerülhet forgalomba, hogy megőrizze ropogósságát.

Mire szükséges odafigyelni?

Olyan vajas kifli elnevezésű termékkel lehet pályázni, amelynek előállítási körülményei megfelelnek a hatályos magyarországi és uniós jogszabályi előírásoknak, továbbá a termék a Magyar Élelmiszerkönyv vonatkozó előírásain túl megfelel a Speciális Tanúsítási követelményekben leírtaknak.

A kötelező előírások mellett teljesülnie kell a választható elem kategóriákban felsorolt pontok közül is legalább egy-egynek.

Bővebb információkért olvassa el a kategóriára vonatkozó Speciális tanúsítási követelményeket!

Hogyan lehet megszerezni a védjegyet?

A védjegyhasználati jog elnyeréséhez a „Pályázat benyújtása” gombra kattintva, elektronikus úton lehet pályázni. A weboldalunkon elérhetőek az ehhez kapcsolódó, ún. Speciális tanúsítási követelmények is, amelyek kötelező és választható elemekből épülnek fel.

Meddig lehet pályázni?

A KMÉ-védjegy pályázata nincsen határidőhöz kötve a már megnyitott termékkategóriákban, így ezekre bármikor beadható a pályázati anyag.

Műhelytitok, hogy a minél gyorsabb elbírálás érdekében érdemes figyelemmel követni a bírálóbizottsági ülésnaptárt. Javasolt az ülést megelőző 2 héttel benyújtani a pályázatot annak érdekében, hogy mihamarabb a testület elé kerüljön a dokumentáció – hiánypótlás esetén a korrekciós idővel is számolva – és az audit is minél előbb megtörténhessen.

A pályázatokat a Védjegyiroda folyamatosan várja, munkatársai bármilyen kérdés esetén szívesen állnak a pályázók rendelkezésére a weboldalon megadott telefonos és e-mail elérhetőségeken egyaránt.

Tojás termékkörben is lehet már pályázni! Kattintson!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek