Szakmai hírek

Újabb pályázható termékkör a húskészítmények között

Már nem kell tovább várni, ugyanis megnyílt a pályázási lehetőség a sütőkolbász (sütnivaló kolbász) termékkörben is. Ezáltal ötre emelkedett azoknak a húskészítmények a száma, amelyekkel KMÉ, illetve KMÉ arany fokozatú védjegy elnyerése lehetséges.

Szempontok, amelyeknek teljesülnie kell

Olyan sütnivaló kolbász lehet védjegyes termék, amely legfeljebb 34 mm átmérőjű sertésvékonybélbe, juhbélbe, vagy emészthető műbélbe töltött előkészített hús. Összetételét tekintve egyenletesen aprított, sertéshús, szalonna vagy baromfihús felhasználásával készül, jelleg és íz kialakító anyagokkal, viszont élelmiszer-adalékanyagot, rekeszizmot és rágóizmot nem tartalmazhat. A hústartalomnak a késztermékre vonatkoztatva legalább 75 %-nak kell lennie.

A terméknek kötelezően meg kell felelnie a hatályos jogszabályi előírásoknak, valamint a Speciális Tanúsítási Követelményekben meghatározott feltételeknek.

Hogyan lehet megszerezni a védjegyet?

A védjegyhasználati jog elnyeréséhez a www.kme.hu weboldalon, elektronikus úton, a „Pályázat benyújtása” oldalon lehet pályázni. A weboldalunkon elérhetőek az ehhez kapcsolódó, ún. Speciális Tanúsítási Követelmények is, amelyeknek választható elemei is vannak.

Hogyan lehet megszerezni a védjegyet?

A védjegyhasználati jog elnyeréséhez a „Pályázat benyújtása” gombra kattintva, elektronikus úton lehet pályázni. A weboldalunkon elérhetőek az ehhez kapcsolódó, ún. Speciális tanúsítási követelmények is, amelyek kötelező és választható elemekből épülnek fel.

Meddig lehet pályázni?

A KMÉ-védjegy pályázata nincsen határidőhöz kötve a már megnyitott termékkategóriákban, így ezekre bármikor beadható a pályázati anyag.

A minél gyorsabb elbírálás érdekében érdemes figyelemmel követni a bírálóbizottsági ülésnaptárt. Javasolt az ülést megelőző 2 héttel benyújtani a pályázatot annak érdekében, hogy mihamarabb a testület elé kerüljön a dokumentáció – hiánypótlás esetén a korrekciós idővel is számolva – és az audit is minél előbb megtörténhessen.

A pályázatokat a Védjegyiroda folyamatosan várja, munkatársai bármilyen kérdés esetén szívesen állnak a pályázók rendelkezésére a weboldalon megadott telefonos és e-mail elérhetőségeken egyaránt.

A húskészítmények további pályázható termékkörei elérhetőek a linkre kattintva.

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek