Húskészítmények Legutóbbi cikkeink Termékkörök Termékmustra

Nem csak a termék fontos, hanem a csomagolás is? – szalámi csomagolásteszt a termékmustra során

Szalámi vásárlásakor fontosabb lehet a csomagolás a minőségnél? Az átlátszó csomagolás vagy a kiszerelés mérete alapján választunk? Szeletelt vagy rúdban árusított szalámikat vásárolunk szívesen? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kerestük a választ a szalámi minőségmustra bírálói körében.

A kérdőíves teszt során a bírálok 1-5 tartó skálán értékelhették a szalámik csomagolását. A magasabb pontszám kedvezőbb értékelést jelent, így a kapott eredmények alapján kiderült, hogy a csomagolás a negyedik legjelentősebb tulajdonság a felsoroltak közül. A tesztet kitöltők nem meglepő módon a magas minőséget találják a legfontosabbnak, de lényeges megjegyezni, hogy a hazai gyártás, valamint a környezettudatosság is meghatározó szempont a vásárláskor.

A termék kiválasztásakor sokat számít, hogy milyennek ítéljük meg az árut és ezáltal a szemmel történő érzékeléssel is hozzájáruljunk a kiválasztási folyamat megkönnyítéséhez. Ezt támasztják alá a csomagolás minőségét érintő kérdésre adott válaszok is, amelyek alapján a legfontosabb a válaszadók számára az átlátszó csomagolás. Ezt követi a kiszerelés mérete, a könnyű kinyithatóság és a környezettudatosság. A visszazárhatóság, a csomagolás strapabírósága valamint a csomagolás típusa a többi szemponthoz képest közepes fontossággal bír a válaszadók szerint. A válaszok arányai alapján megemlítendő, hogy a felsorolt szempontok mindegyike viszonylag magas értékelést ért el, amely alapján egyértelműen kijelenthető, hogy a szalámik csomagolásainak magas elvárásoknak kell megfelelniük.

A kérdőív által vizsgált három csomagolástípus közül a rúd formában kapható szalámikat részesítik előnyben a kérdést megválaszolók. A szeletelt, védőgázas csomagolás a második helyen szerepel, majd ezt követi a csemegepultban árusított szalámi.

A kiszerelést érintő kérdés során a válaszadók többsége, közel 70 %-a a 100-400 g-os szalámikat vásárolják meg szívesen. A legkisebb (75-100 g) és a legnagyobb (750-1000 g) termékek a kedveltségi lista végén végeztek.

Összegzéseként elmondható, hogy a szalámi termékek vásárlása során leginkább a minőség, a hazai gyártás és a környezettudatosság alapján választanak a kérdőívet kitöltők.

Kíváncsi, hogy a virslik esetében milyen csomagolást részesítünk előnyben? Kattintson!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek