Szakmai hírek

Csemege debrecenivel is lehet már pályázni

A csemege debreceni egy tipikusan magyar húskészítmény, ezért örömmel jelenthetjük be, hogy végre megnyílt ebben a termékkörben is a KMÉ pályázási lehetőség.

Szempontok, amelyeknek teljesülnie kell

A csemege debreceninek a Speciális Tanúsítványi Követelmények alapján legalább 65 %-os hústartalommal kell rendelkeznie a késztermékre vonatkozóan. Aprított marha-, illetve sertéshúst és tartalmazhat. Külalakját tekintve legfeljebb 15 cm hosszú lehet a 30–32 mm átmérőjű sertésvékonybélbe, vagy emészthető műbélbe töltött finomság. Nagyon fontos, hogy csontokról mechanikusan lefejtett húst nem tartalmazhat és meg kell felelnie a hatályos jogszabályi előírásoknak is.

Hogyan lehet megszerezni a védjegyet?

A védjegyhasználati jog elnyeréséhez a weboldalon, elektronikus úton, a „Pályázat benyújtása” oldalon lehet pályázni. A weboldalunkon elérhetőek az ehhez kapcsolódó, ún. Speciális Tanúsítási Követelmények is, amelyeknek választható elemei is vannak.

Meddig lehet pályázni?

A KMÉ-védjegy pályázata nincsen határidőhöz kötve a már megnyitott termékkategóriákban, így ezekre bármikor beadható a pályázati anyag.

A minél gyorsabb elbírálás érdekében érdemes figyelemmel követni a bírálóbizottsági ülésnaptárt. Javasolt az ülést megelőző 2 héttel benyújtani a pályázatot annak érdekében, hogy mihamarabb a testület elé kerüljön a dokumentáció – hiánypótlás esetén a korrekciós idővel is számolva – és az audit is minél előbb megtörténhessen.

A pályázatokat a Védjegyiroda folyamatosan várja, munkatársai bármilyen kérdés esetén szívesen állnak a pályázók rendelkezésére a weboldalon megadott telefonos és e-mail elérhetőségeken egyaránt.

A húskészítmények további pályázható termékkörei elérhetőek a linkre kattintva.

 

 

 

 

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek