Szakmai hírek

Túrók a csúcson

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) júliusban megrendezte a Tehéntúró Termékmustrán belül a termékek minőségmustráját. A Termékmustrán való kiváló szereplés esetén, a termékek gyártói, illetve a saját márkás termékek forgalmazói számára megnyílik a lehetőség a Kiváló Minőségű Élelmiszer védjegy arany fokozatának igénylésére.

A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy arany fokozata csak a Nébih nevével fémjelzett Termékmustrán való kimagasló eredmény elérése esetén válik igényelhetővé. Az egészségügyi válsághelyzet és a karanténszabályok enyhülésével megrendezésre került a tehéntúró minőségmustra, mely során 62 hazánkban kapható tehéntúróból, 25 jutott tovább a csúcsbírálatra. Az arany fokozat kiérdemléséhez a termékeknek meg kell felelnie a komplex vizsgálati rendszernek, vagyis a szigorú laborvizsgálatoknak, a minőségmustrának és a csomagolástesztnek.

A tanúsítási folyamat jelenleg is zajlik, így hamarosan kiderül, mely termékek érdemelték ki a védjegyeket. Kérjük, kövesse figyelemmel honlapunkat, ahol első kézből adunk tájékoztatást a legfrissebb védjegyes tehéntúrók listájáról.

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek