Legutóbbi cikkeink Szakmai hírek Zöldségek

Ezentúl sárgarépa, petrezselyemgyökér és pasztinák is lehet kiváló

Mostantól számos levesalapanyag számára is megnyílt a lehetőség, hogy csatlakozzon a KMÉ nemzeti minőségrendszerhez. A sárgarépa, a petrezselyemgyökér és a pasztinák speciális tanúsítási követelményei elérhetők a KMÉ honlapján.

sárgarépa

A KMÉ-védjegy elnyerésére olyan gyökérzöldségekkel lehet pályázni, amelyeket Magyarországon vagy a világpiacon elfogadott, jó áruminőséget adó Daucus carota subsp.sativus a Petroselinum crispum és a Pastinaca sativa fajból termesztettek, valamint  közvetlen fogyasztásra vagy ipari felhasználásra szántak.

A minőségi paraméterek mindhárom zöldségnél (sárgarépa, petrezselyemgyökér, pasztinák) azonosak. Legyenek frissek, fajtára jellemzően lédúsak, aromásak, fásodástól és erős íztől mentesek.

Emellett elvárás, hogy a tárolási körülmények biztosítsák a termék jó minőségének megőrzését. (például hűtött tárolás feltételei: hőmérséklet: 0-5 °C, relatív páratartalom: 85-90 %).

 

pályázzon ön is a kmé-védjegyre!

FRISS HÍREKÉRT KÖVESse
FACEBOOK ÉS INSTAGRAM OLDALUNKAT!

szechenyiSticker

Adatkezelési tájékoztatónkban megismerheti, hogyan gondoskodunk személyes adatai védelméről. Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ a jobb felhasználói élmény érdekében, melynek biztosításához kérjük, kattintson az „Elfogadom” gombra. Elfogadom További információk

Adatvédelmi irányelvek