Skip to main content

Ezentúl sárgarépa, petrezselyemgyökér és pasztinák is lehet kiváló

2024.05.23.

Mostantól számos levesalapanyag számára is megnyílt a lehetőség, hogy csatlakozzon a KMÉ nemzeti minőségrendszerhez. A sárgarépa, a petrezselyemgyökér és a pasztinák speciális tanúsítási követelményei elérhetők a KMÉ honlapján.

sárgarépa

A KMÉ-védjegy elnyerésére olyan gyökérzöldségekkel lehet pályázni, amelyeket Magyarországon vagy a világpiacon elfogadott, jó áruminőséget adó Daucus carota subsp.sativus a Petroselinum crispum és a Pastinaca sativa fajból termesztettek, valamint  közvetlen fogyasztásra vagy ipari felhasználásra szántak.

A minőségi paraméterek mindhárom zöldségnél (sárgarépa, petrezselyemgyökér, pasztinák) azonosak. Legyenek frissek, fajtára jellemzően lédúsak, aromásak, fásodástól és erős íztől mentesek.

Emellett elvárás, hogy a tárolási körülmények biztosítsák a termék jó minőségének megőrzését. (például hűtött tárolás feltételei: hőmérséklet: 0-5 °C, relatív páratartalom: 85-90 %).

 

pályázzon ön is a kmé-védjegyre!

FRISS HÍREKÉRT KÖVESse
FACEBOOK ÉS INSTAGRAM OLDALUNKAT!


Üzemaudit és bírálat

Üzemaudit és bírálat

Üzemaudit és bírálat

Költségek

Költségek

Költségek