HOZZÁVALÓK
60 dkg liszt
5 dl KMÉ-tej
6 dkg KMÉ-vaj
3 ek KMÉ-tejföl
5 dkg cukor
3 dkg élesztő
3 tojássárgája
só
3 cl rum
Töltelékhez:
50 dkg KMÉ-túró
2 tojás
10-15 dkg porcukor
mazsola
ízlés szerint reszelt citromhéj
Elkészítése
Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk. Majd az összes hozzávalót egy tálba öntjük és egy közepesen lágy tésztát dagasztunk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és fánkszaggatóval kiszaggatjuk. A töltelékhez túrót, tojást, cukrot mazsolát, citromhéjat összekeverjük. Teáskanálnyi túrót teszünk a fánkok egyik felébe, majd ráhajtjuk a másik felét. Nem túl forró olajban sütjük fedő alatt. Ha pirul, a másik oldalára fordítjuk, de azt már fedő nélkül sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.