Remegős, mutatós, finom és még a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá. Szívesen vennél egy ilyen receptet a forró nyári napokra? Mi most elhoztuk neked! Íme a gumisüti, ami nemcsak a gyerekek kedvence lesz! Ráadásul bármilyen kiváló minőségű, közvetlen préselésű gyümölcslevet felhasználhatsz hozzá!
HOZZÁVALÓK
- 6 db KMÉ-tojás
- 5 dl KMÉ-tejföl
- 3 csomag vaníliás cukor
- 80 g zselatin
- 2 dl KMÉ-közvetlen préselésű gyümölcslé
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 7 dl víz
- 15 ek porcukor
Elkészítése
Az 1. réteghez szétválasztunk 3 tojást, a sárgájához hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot és 5 ek. porcukrot.
A tojásfehérjét habbá verjük, majd összekeverjük a sárgájával. Közben 1,5 dl vizet forralunk, és hozzáadjuk a zselatint. (Általában 1 csomag 20 g, és épp annyi kell bele.)
Várunk picit, míg kicsit hűl, és hozzákeverjük a tojásos keverékhez. Majd egy formába rakjuk. (Magas falú tepsi vagy jénai tál megfelel.) Hűtőbe tesszük dermedni.
A 2. réteg ugyanúgy készül, mint az első. Annyi különbséggel, hogy a zselatin előtt belekeverjük a kakaóport. Aztán jöhet a zselatin, eldolgozzuk, kivesszük a hűtőből a megdermedt 1. rétegünket, és ráöntjük a tetejére a kakaósat. Aztán vissza a hűtőbe.
A 3. rétegbe 5 dl tejföl, 5 ek. porcukor és 1 csomag vaníliás cukor kerül. Ha ezt összekevertük, jöhet bele a 1,5 dl vízzel elkevert zselatin, amit az előzőekhez hasonlóan készítünk el. A megdermedt 2 rétegre ráöntjük a harmadikat és visszatesszük a hűtőbe.
A 4. rétegbe nem kell más, mint 4,5 dl közvetlen préselésű gyümölcslé (amilyen ízűt csak szeretnénk, bármivel működik) és 20 g zselatin.
Felforraljuk a gyümölcslevet, beletesszük a zselatint. Érdemes megvárni, míg langyosra hűl, és úgy ráönteni a többi rétegre, nehogy elrontsa a csíkokat. Hagyjuk megdermedni és már szeletelhetjük is.
Vigyázzunk, gyorsan fogy!