Skip to main content

Gumisüti

Remegős, mutatós, finom és még a sütőt sem kell bekapcsolnod hozzá. Szívesen vennél egy ilyen receptet a forró nyári napokra? Mi most elhoztuk neked! Íme a gumisüti, ami nemcsak a gyerekek kedvence lesz! Ráadásul bármilyen kiváló minőségű, közvetlen préselésű gyümölcslevet felhasználhatsz hozzá!

HOZZÁVALÓK

  • 6 db KMÉ-tojás
  • 5 dl KMÉ-tejföl
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 80 g zselatin
  • 2 dl KMÉ-közvetlen préselésű gyümölcslé
  • 5 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 7 dl víz
  • 15 ek porcukor

Elkészítése

Az 1. réteghez szétválasztunk 3 tojást, a sárgájához hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot és 5 ek. porcukrot.

A tojásfehérjét habbá verjük, majd összekeverjük a sárgájával. Közben 1,5 dl vizet forralunk, és hozzáadjuk a zselatint. (Általában 1 csomag 20 g, és épp annyi kell bele.)

Várunk picit, míg kicsit hűl, és hozzákeverjük a tojásos keverékhez. Majd egy formába rakjuk. (Magas falú tepsi vagy jénai tál megfelel.) Hűtőbe tesszük dermedni.

A 2. réteg ugyanúgy készül, mint az első. Annyi különbséggel, hogy a zselatin előtt belekeverjük a kakaóport. Aztán jöhet a zselatin, eldolgozzuk, kivesszük a hűtőből a megdermedt 1. rétegünket, és ráöntjük a tetejére a kakaósat. Aztán vissza a hűtőbe.

A 3. rétegbe 5 dl tejföl, 5 ek. porcukor és 1 csomag vaníliás cukor kerül. Ha ezt összekevertük, jöhet bele a 1,5 dl vízzel elkevert zselatin, amit az előzőekhez hasonlóan készítünk el. A megdermedt 2 rétegre ráöntjük a harmadikat és visszatesszük a hűtőbe.

A 4. rétegbe nem kell más, mint 4,5 dl közvetlen préselésű gyümölcslé (amilyen ízűt csak szeretnénk, bármivel működik) és 20 g zselatin.

Felforraljuk a gyümölcslevet, beletesszük a zselatint. Érdemes megvárni, míg langyosra hűl, és úgy ráönteni a többi rétegre, nehogy elrontsa a csíkokat. Hagyjuk megdermedni és már szeletelhetjük is.

Vigyázzunk, gyorsan fogy!


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár