Skip to main content

Töltött túrós kifli

Vannak azok az ételek, amikről mindenkinek a gyerekkor jut eszébe, ez pont ilyen. Kiváló alapanyagokból kiváló ízekkel, kiváló múltidéző! Ha ránk hallgatsz, kipróbálod.

HOZZÁVALÓK

 

A töltelékhez:

  • 250 g KMÉ-túró
  • 100 g KMÉ-tejföl
  • 2 ek porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ½ db citrom héja
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek mazsola

Az összeállításhoz

  • 2 db KMÉ-kifli

Az öntethez

  • 200 ml KMÉ-tej
  • 1 tk vaníliaaroma
  • 2 ek cukor
  • 2 db tojássárgája

Elkészítése

A túrót összekeverjük a tejföllel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, a tojássárgájával és a mazsolával. A kifliket félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk, és megtöltjük a túrós töltelékkel.

A tejet felforraljuk a vaníliaaromával és a cukorral. A tojássárgáját felverjük, majd óvatosan hozzácsorgatjuk a tejes keveréket. Visszatesszük a főzőlapra, és folyamatosan kevergetve egyet forralunk rajta.

A kifliket egy tepsibe tesszük, és leöntjük őket a tejes keverékkel, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár