Vannak azok az ételek, amikről mindenkinek a gyerekkor jut eszébe, ez pont ilyen. Kiváló alapanyagokból kiváló ízekkel, kiváló múltidéző! Ha ránk hallgatsz, kipróbálod.
HOZZÁVALÓK
A töltelékhez:
- 250 g KMÉ-túró
- 100 g KMÉ-tejföl
- 2 ek porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- ½ db citrom héja
- 1 db tojássárgája
- 1 ek mazsola
Az összeállításhoz
- 2 db KMÉ-kifli
Az öntethez
- 200 ml KMÉ-tej
- 1 tk vaníliaaroma
- 2 ek cukor
- 2 db tojássárgája
Elkészítése
A túrót összekeverjük a tejföllel, a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, a tojássárgájával és a mazsolával. A kifliket félbevágjuk, a belsejüket kikaparjuk, és megtöltjük a túrós töltelékkel.
A tejet felforraljuk a vaníliaaromával és a cukorral. A tojássárgáját felverjük, majd óvatosan hozzácsorgatjuk a tejes keveréket. Visszatesszük a főzőlapra, és folyamatosan kevergetve egyet forralunk rajta.
A kifliket egy tepsibe tesszük, és leöntjük őket a tejes keverékkel, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.