Ha a nyári melegben nincs kedvünk sokat a konyhában állni, egy kiváló minőségű sajtos-tejszínes-csirkés tésztát bármikor összedobhatunk 30 perc alatt is.
HOZZÁVALÓK
• 500 g KMÉ-védjegyes csirkemellfilé
• 500 g KMÉ-védjegyes tészta
• 3 ek KMÉ-védjegyes vaj
• 1 ek liszt
• 2 gerezd fokhagyma
• só, bors, szerecsendió
• friss petrezselyem
• 90 g KMÉ-védjegyes reszelt trappista sajt
• 500 ml tejszín
Elkészítése
A csirkemellfilét vágjuk csíkokra vagy kockákra. A tésztát főzzük „al dente”-re sós, lobogó vízben. Szűrjük le, de tegyünk félre a főzővizéből 1-2 dl-t.
A vajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, dobjuk rá a húst és pirítsuk meg. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha elkészült, tegyük félre.
Tegyük a serpenyőbe a zúzott fokhagymát, majd fél perc után szórjuk rá a lisztet, keverjük vele össze. Folyamatos kevergetés mellett öntsük fel a tejszínnel. Keverjük csomómentesre, várjuk meg, míg besűrűsödik, de ne hagyjuk forrni. Ha besűrűsödött, keverjük bele a sajtot, majd fűszerezzük sóval, fehér borssal és szerecsendióval. Ha túl sűrű, a főzővízzel hígítsuk. Várjuk meg, míg a sajt elolvad, majd keverjük bele a tésztát és a csirkét is.
Szerencsére több KMÉ-védjegyes alapanyag közül is kedvetekre válogathattok.
Jó étvágyat!