Skip to main content

Tavaszi zöldséges-tejszínes csirkeleves

Szeretnéd tudni, hogy milyen az igazán tuti tavaszi leves, ami tele van zöldségekkel? Színes, izgalmas, gyors, és tápláló fogásra vágysz? Ráadásul a magas minőségre is ki vagy éhezve? Itt és most elmondunk mindent! Jöjjön a KMÉ tavaszi extra csirkelevese, amit hamarosan KMÉ-védjegyes termékekkel gazdagon is elkészíthetsz!

HOZZÁVALÓK

Leveszöldség ízlés szerint: KMÉ-sárgarépa, petrezselyemgyökér, pasztinák, burgonya, zeller, 1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 ek olaj/zsír

2 fél KMÉ-csirkemell filé

1 tk kakukkfű

1 tk pirospaprika

só, bors

1,5 l húsleves alaplé

400 g borsó (KMÉ-gyorsfagyasztott zöldborsó)

1 csokor petrezselyem

1 dl KMÉ-tejszín

2 ek étkezési keményítő

1 ek friss citromlé (opcionális)

A galuskához:

1 db tojás

1 csipet só

5-8 dkg liszt

Elkészítése

A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk, a hagymát apró kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk a zsiradékon, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Ezután jöhetnek bele a zöldségek, amiket kissé lepirítunk. Végül ízesítjük pirospaprikával, sóval, borssal, kakukkfűvel és felöntjük az alaplével. 10 perc főzés után mehet hozzá a borsó is. Ha minden megpuhult, a keményítőt elkeverjük a tejszínnel és a leveshez csorgatjuk. Ekkor jöhet bele a galuska. A hozzávalóit összekeverjük, hogy egy sűrű masszát kapjunk, majd kanállal a levesbe szaggatjuk.

Ha a galuska megpuhult, tálalhatunk is. A forró leves friss, apróra vágott petrezselyemmel és egy kis citromlével az igazi.

Jó étvágyat hozzá!


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár