Szeretnéd tudni, hogy milyen az igazán tuti tavaszi leves, ami tele van zöldségekkel? Színes, izgalmas, gyors, és tápláló fogásra vágysz? Ráadásul a magas minőségre is ki vagy éhezve? Itt és most elmondunk mindent! Jöjjön a KMÉ tavaszi extra csirkelevese, amit hamarosan KMÉ-védjegyes termékekkel gazdagon is elkészíthetsz!
HOZZÁVALÓK
Leveszöldség ízlés szerint: KMÉ-sárgarépa, petrezselyemgyökér, pasztinák, burgonya, zeller, 1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olaj/zsír
2 fél KMÉ-csirkemell filé
1 tk kakukkfű
1 tk pirospaprika
só, bors
1,5 l húsleves alaplé
400 g borsó (KMÉ-gyorsfagyasztott zöldborsó)
1 csokor petrezselyem
1 dl KMÉ-tejszín
2 ek étkezési keményítő
1 ek friss citromlé (opcionális)
A galuskához:
1 db tojás
1 csipet só
5-8 dkg liszt
Elkészítése
A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk, a hagymát apró kockára vágjuk. A hagymát és a fokhagymát üvegesre pároljuk a zsiradékon, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk. Ezután jöhetnek bele a zöldségek, amiket kissé lepirítunk. Végül ízesítjük pirospaprikával, sóval, borssal, kakukkfűvel és felöntjük az alaplével. 10 perc főzés után mehet hozzá a borsó is. Ha minden megpuhult, a keményítőt elkeverjük a tejszínnel és a leveshez csorgatjuk. Ekkor jöhet bele a galuska. A hozzávalóit összekeverjük, hogy egy sűrű masszát kapjunk, majd kanállal a levesbe szaggatjuk.
Ha a galuska megpuhult, tálalhatunk is. A forró leves friss, apróra vágott petrezselyemmel és egy kis citromlével az igazi.
Jó étvágyat hozzá!