Tudtad, hogy uborkából leves is készülhet? Bizony! Frissítő, gyors leves, ami nyáron nagyon jól tud esni. Ráadásul az uborka már harcba szállt a KMÉ-védjegyért.
HOZZÁVALÓK
- 2 db kígyóuborka
- 2 db kovászos uborka
- 4 dl KMÉ-kefir
- 4 dl víz
- 2 dl kovászosuborka-lé
- 1 csokor kapor
- só és bors ízlés szerint
Elkészítése
A megtisztított kígyóuborkából vágjunk le 8 vékony karikát, amelyeket a tálalásnál használunk majd.
A maradék kígyóuborkát vágjuk közepes kockákra és tegyük tálba. Adjuk hozzá a közepes kockákra vágott kovászos uborkát, az összeaprított kaprot, sót és borsot, kefirt, kovászos uborkalevet, vizet, majd az egészet botmixerrel pürésítsük simára.
A levest hidegen tálaljuk.