Skip to main content

Csirkés húsgombócleves tavaszi zöldségekkel

Egy tartalmas, mégis frissítő leves mindig jól jön. KMÉ-módra elkészítve egy igazi ízbombát kapunk, különleges betétekkel. A zöldségek szinte már mind pályázhatnak KMÉ-védjegyre.

HOZZÁVALÓK

  • 60 dkg KMÉ-csirkemell
  • 15 dkg sárgarépa
  • 5 dkg karalábé
  • 15 dkg fehérrépa
  • 5 dkg zeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db KMÉ-kifli
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 db tojás
  • 3 db burgonya
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • snidling ízlés szerint
  • bors ízlés szerint (törött)
  • só ízlés szerint
  • 3 l víz
  • KMÉ-levestészta (pl. eperlevél)

Elkészítése

A megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk és az egész vöröshagymával 3 liter hideg vízben feltesszük főni.

Hozzáadjuk a fokhagymát, az egész borsot, megsózzuk és 40-45 percig nem erős tűzön főzzük.

Közben a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott kiflikkel együtt ledaráljuk.

Sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat.

Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle.

A zöldséges alaplét átszűrjük, majd felforraljuk.

Beletesszük a kiformázott gombócokat, a kockákra darabolt burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot.

Ha minden megpuhult, tálalhatjuk is. Ízlés szerint főzhetünk bele levestésztát is.


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár