Egy tartalmas, mégis frissítő leves mindig jól jön. KMÉ-módra elkészítve egy igazi ízbombát kapunk, különleges betétekkel. A zöldségek szinte már mind pályázhatnak KMÉ-védjegyre.
HOZZÁVALÓK
- 60 dkg KMÉ-csirkemell
- 15 dkg sárgarépa
- 5 dkg karalábé
- 15 dkg fehérrépa
- 5 dkg zeller
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 db KMÉ-kifli
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db tojás
- 3 db burgonya
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- snidling ízlés szerint
- bors ízlés szerint (törött)
- só ízlés szerint
- 3 l víz
- KMÉ-levestészta (pl. eperlevél)
Elkészítése
A megtisztított zöldségeket vékony karikákra vágjuk és az egész vöröshagymával 3 liter hideg vízben feltesszük főni.
Hozzáadjuk a fokhagymát, az egész borsot, megsózzuk és 40-45 percig nem erős tűzön főzzük.
Közben a csirkemelleket a beáztatott és jól kinyomkodott kiflikkel együtt ledaráljuk.
Sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat.
Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle.
A zöldséges alaplét átszűrjük, majd felforraljuk.
Beletesszük a kiformázott gombócokat, a kockákra darabolt burgonyát, zöldpaprikát és paradicsomot.
Ha minden megpuhult, tálalhatjuk is. Ízlés szerint főzhetünk bele levestésztát is.