Használjuk ki a tavasz adta lehetőségeket, és fogyasszunk minél több szezonális alapanyagból készült ételt. Például egy ilyen frissítő levest.
HOZZÁVALÓK
- 1 csomag zöld spárga
- 1 szál póréhagyma
- 500 ml víz/ alaplé
- 150 ml KMÉ- joghurt
- 1 ek KMÉ-vaj
- 1 ek olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- reszelt KMÉ-sajt
Elkészítése
Egy forró serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a vajat.
Beletesszük a vékony karikákra vágott póréhagymát. Megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
A spárgának levágjuk a fás végét és kisebb darabokra vágjuk. Megpirítjuk és hagyjuk puhulni 7-8 percig.
Ezután felöntjük alaplével vagy vízzel és fedő alatt 20 percig főzzük. Miután elkészült krémesre turmixoljuk.
Egy merőkanállal kiveszünk a levesből és elkeverjük benne a joghurtot, majd visszatöltjük a többi leveshez.
Sóval borssal ízesítjük.
A sajtchipshez előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük a sajtot és egy sütőpapírral bélelt tepsire kb. 5 cm átmérőjű kupacokat teszünk.
Figyelve arra, hogy ne érjenek össze. 5-10 perc alatt ropogósra sütjük.