Skip to main content

Joghurtos spárgakrémleves sajtchipsszel

Használjuk ki a tavasz adta lehetőségeket, és fogyasszunk minél több szezonális alapanyagból készült ételt. Például egy ilyen frissítő levest.

HOZZÁVALÓK

  • 1 csomag zöld spárga
  • 1 szál póréhagyma
  • 500 ml víz/ alaplé
  • 150 ml KMÉ- joghurt
  • 1 ek KMÉ-vaj
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • reszelt KMÉ-sajt

Elkészítése

Egy forró serpenyőben felhevítjük az olívaolajat és a vajat.

Beletesszük a vékony karikákra vágott póréhagymát. Megdinszteljük, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

A spárgának levágjuk a fás végét és kisebb darabokra vágjuk. Megpirítjuk és hagyjuk puhulni 7-8 percig.

Ezután felöntjük alaplével vagy vízzel és fedő alatt 20 percig főzzük. Miután elkészült krémesre turmixoljuk.

Egy merőkanállal kiveszünk a levesből és elkeverjük benne a joghurtot, majd visszatöltjük a többi leveshez.

Sóval borssal ízesítjük.

A sajtchipshez előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük a sajtot és egy sütőpapírral bélelt tepsire kb. 5 cm átmérőjű kupacokat teszünk.

Figyelve arra, hogy ne érjenek össze. 5-10 perc alatt ropogósra sütjük.


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár