KMÉ-módra grilleznél és közben lenyűgöznéd a vendégeidet? Segítünk! Ebben a formában még azoknak is ízleni fog a hal, akik esetleg nem kedvelik annyira, a fűszeres pogácsák egészen különlegesek.
HOZZÁVALÓK
- 45 dkg KMÉ-védjegyes halhús
- 1 db cukkini – kisebb
- 1 db KMÉ-védjegyes sárgarépa
- 2 szál újhagyma
- 2 db tojás
- 150 g zsemlemorzsa
- 1 csokor petrezselyem
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors – a sütéshez olaj
Elkészítése
A hal egyharmadát kockázzuk fel, a maradékot pedig daráljuk le. A cukkinit és a sárgarépát reszeljük le, az újhagymát vágjuk apróra.
Egy tálban keverjük össze a zöldségeket a hallal, üssük bele a tojásokat, szórjuk bele a zsemlemorzsát, sózzuk, borsozzuk. Szórjunk bele apróra vágott petrezselymet, és a kezünkkel dolgozzuk egyneművé. Tegyük pihenni 30 percre a hűtőbe. Gyúrjunk belőle pogácsákat, kicsit lapogassuk le őket.
Grillen vagy akár serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg mindkét oldalát.
Salátával, de egy buciban, burgerként is tuti siker lesz!