HOZZÁVALÓK
500 g KMÉ-védjegyes filézett csirkemell
4 gerezd fokhagyma
2 ek napraforgó olaj
200 g KMÉ-védjegyes sajt
500 ml KMÉ-védjegyes kefir
1 ek KMÉ-védjegyes vaj
1 db tojás
1 ek só
Elkészítése
A csirkemelleket alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd vékony szeletekre vágjuk.
Egy tálban összekeverjük a 4 dl kefirt a sóval, zúzott fokhagymákkal és az olajjal.
A csirkemell szeleteket bekenjük a kefires keverékkel, és egy jól zárható edénybe, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
Másnap a csirkemell szeleteket egy kivajazott hőálló tálba helyezzük.
A megmaradt kefires szószhoz hozzákeverünk további 2 dl kefirt és 1 tojást, majd ezt az egészet a csirkére öntjük.
A tálat lefedve előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Ezt követően a fedőt levesszük, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.
Ajánlott köretek:
- főtt rizs
- krumplipüré
- rizibizi
- tepsibe sült krumpli