Skip to main content

Fokhagymás-kefires csirkemell sütőben sütve

HOZZÁVALÓK

500 g KMÉ-védjegyes filézett csirkemell

4 gerezd fokhagyma

2 ek napraforgó olaj

200 g KMÉ-védjegyes sajt

500 ml KMÉ-védjegyes kefir

1 ek KMÉ-védjegyes vaj

1 db tojás

1 ek só

Elkészítése

A csirkemelleket alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd vékony szeletekre vágjuk.

Egy tálban összekeverjük a 4 dl kefirt a sóval, zúzott fokhagymákkal és az olajjal.

A csirkemell szeleteket bekenjük a kefires keverékkel, és egy jól zárható edénybe, majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Másnap a csirkemell szeleteket egy kivajazott hőálló tálba helyezzük.

A megmaradt kefires szószhoz hozzákeverünk további 2 dl kefirt és 1 tojást, majd ezt az egészet a csirkére öntjük.

A tálat lefedve előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Ezt követően a fedőt levesszük, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és addig sütjük, amíg a sajt aranybarnára nem pirul.

Ajánlott köretek:

  • főtt rizs
  • krumplipüré
  • rizibizi
  • tepsibe sült krumpli

Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár