Skip to main content

Tavaszi mentás zöldborsókrémleves

Már lehet pályázni kiváló minőségű fagyasztott zöldborsóra, úgyhogy mutatjuk, hogyan készül a tavaszváró mentás zöldborsókrémleves a KMÉ-nél.

HOZZÁVALÓK

    • 700 g fagyasztott zöldborsó
    • 1 db burgonya
    • 2 szál újhagyma
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • 5 evőkanál KMÉ-vaj
    • 1 l zöldség alaplé
    • 1 marék mentalevél
    • 1 evőkanál petrezselyemzöld
    • ízlés szerint KMÉ-tejszín
    • só, bors ízlés szerint

    Sajtropogóshoz:

    • KMÉ-sajt

Elkészítése

A burgonyát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, az újhagymát pedig felszeleteljük. Egy edényben összeolvasztjuk a vajat és az olívaolajat, majd rádobjuk a hagymát, a borsót és a burgonyát és 5 percig pirítjuk őket. Mikor kis színt kaptak felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Közben felaprítjuk a mentát és a petrezselymet, majd azt is a leveshez adjuk. Végül botmixerrel pürésítjük.

A ropogóshoz a sajtot lereszeljük és sütőpapírral bélelt tepsire halmokat helyezünk. 180 fokos sütőben 5-10 percig sütjük.

A levest sajtropogóssal, ízlés szerint tejszínnel, újhagymakarikákkal, mentával tálaljuk.

Jó étvágyat!


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár