Már lehet pályázni kiváló minőségű fagyasztott zöldborsóra, úgyhogy mutatjuk, hogyan készül a tavaszváró mentás zöldborsókrémleves a KMÉ-nél.
HOZZÁVALÓK
-
- 700 g fagyasztott zöldborsó
- 1 db burgonya
- 2 szál újhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 5 evőkanál KMÉ-vaj
- 1 l zöldség alaplé
- 1 marék mentalevél
- 1 evőkanál petrezselyemzöld
- ízlés szerint KMÉ-tejszín
- só, bors ízlés szerint
Sajtropogóshoz:
- KMÉ-sajt
Elkészítése
A burgonyát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, az újhagymát pedig felszeleteljük. Egy edényben összeolvasztjuk a vajat és az olívaolajat, majd rádobjuk a hagymát, a borsót és a burgonyát és 5 percig pirítjuk őket. Mikor kis színt kaptak felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Közben felaprítjuk a mentát és a petrezselymet, majd azt is a leveshez adjuk. Végül botmixerrel pürésítjük.
A ropogóshoz a sajtot lereszeljük és sütőpapírral bélelt tepsire halmokat helyezünk. 180 fokos sütőben 5-10 percig sütjük.
A levest sajtropogóssal, ízlés szerint tejszínnel, újhagymakarikákkal, mentával tálaljuk.
Jó étvágyat!