Skip to main content

Mascarponés, aszalt paradicsomos baconös tészta

Egy igazán tartalmas tésztareceptet hoztunk a rohanós napokra. Kiváló is, gyors is, finom is. Kell ennél több?

HOZZÁVALÓK

2 ek olívaolaj
1 üveg aszalt paradicsom
500 g KMÉ-mascarpone
só, bors, oregánó, bazsalikom
300g kockázott bacon
150 ml KMÉ-tejszín
500 g KMÉ-tészta
ízlés szerint KMÉ-vaj

Elkészítése

Kevés olívaolajon megpirítjuk a baconkockákat, majd hozzáadjuk a csíkokra szeletelt aszalt paradicsomot és az olajából is öntünk hozzá egy kicsit. Kis pirítás után mehet bele a mascarpone és a tejszín is. Fűszerezzük sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal. Amíg alacsony lángon rotyog a szósz, egy fazékban bő sós vizet forralunk, és feltesszük főni a tésztát. Mire „al dente”-re fő a tészta, a szósz is elkészül, amihez végül hozzáadjuk a reszelt sajtot, majd összeforgatjuk a leszűrt tésztával. Turbózhatjuk sajtchipssel. A sajtot reszeljük le, majd ízlés szerint keverjük össze apróra vágott zöldfűszerekkel. Tegyünk belőle kis kupacokat egy sütőpapírral bélelt tepsire. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és süssük őket 12-15 percig.


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár