Ha van egy csomag KMÉ-tésztánk, akkor nem maradunk éhen. Ez egy olyan alapanyag, amihez biztosan találunk még valami kiegészítőt a hűtőben vagy a kamrában. Tuti maradékmentő vagy utolsó pillanatos SOS-kaja recept következik.
HOZZÁVALÓK
- 50 dkg KMÉ-tészta
- 30 dkg KMÉ-tejföl
- 30 dkg KMÉ-joghurt
- 20 dkg majonéz
- 3 ek mustár
- só, bors
- 50 dkg KMÉ-csirkemell
- 2 ek KMÉ-vaj
- 25 dkg KMÉ-sajt
- 1 db kígyóuborka
- 2 db kaliforniai paprika
- 2 db alma
Elkészítése
A csirkemellet felkockázzuk és kevés vajon lepirítjuk. A tésztát sós, lobogó vízben „al dente”-re főzzük. A szószhoz összekeverjük a tejfölt, a joghurtot, majonézt, mustárt, ízesítjük sóval, borssal. A zöldségeket, a sajtot és az almát felkockázzuk, majd mindent egybeöntünk és összeforgatunk, hogy a szószból mindenhová jusson.