Skip to main content

Friss tavaszi saláta

Tavasszal a színek és a friss illatok is megérkeznek a mindennapjainkba. Nem is kell magyarázni, hogy miért jó, ha ilyen időben egy könnyű kis saláta kerül a tányérunkra. Az alapanyagok már pályázhatók, ráadásul gyors és laktató. Ha ránk hallgatsz, kipróbálod!

HOZZÁVALÓK

  • 1/2 kígyóuborka
  • 3 db paradicsom
  • egy nagy marék madársaláta
  • 4 ek gyorsfagyasztott csemegekukorica
  • 1 db érett avokádó
  • 15 dkg csirkemell
  • 2 ek KMÉ-vaj
  • só, bors
  • 2 dl KMÉ-joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • snidling
  • 1 db citrom

Elkészítése

A zöldségeket alaposan megmossuk és felszeleteljük kockákra. A csirkemellet is kockára vágjuk, egy kevés vajon megpirítjuk, fokhagymával, sóval és borssal fűszerezzük, majd félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben egy kevés vajon megpároljuk a kukoricát.

Az öntethez a joghurtot a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, snidlinggel és egy kevés citromlével összekeverjük.

Az alapanyagokat egy tálban összekeverjük és meglocsoljuk az öntettel.

TIPP: ha a hozzávalókat egy csatos üvegbe rétegezzük, akár munkába, kirándulni is magunkkal vihetjük.

Jó étvágyat!


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár