Tavasszal a színek és a friss illatok is megérkeznek a mindennapjainkba. Nem is kell magyarázni, hogy miért jó, ha ilyen időben egy könnyű kis saláta kerül a tányérunkra. Az alapanyagok már pályázhatók, ráadásul gyors és laktató. Ha ránk hallgatsz, kipróbálod!
HOZZÁVALÓK
- 1/2 kígyóuborka
- 3 db paradicsom
- egy nagy marék madársaláta
- 4 ek gyorsfagyasztott csemegekukorica
- 1 db érett avokádó
- 15 dkg csirkemell
- 2 ek KMÉ-vaj
- só, bors
- 2 dl KMÉ-joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- snidling
- 1 db citrom
Elkészítése
A zöldségeket alaposan megmossuk és felszeleteljük kockákra. A csirkemellet is kockára vágjuk, egy kevés vajon megpirítjuk, fokhagymával, sóval és borssal fűszerezzük, majd félretesszük. Ugyanabban a serpenyőben egy kevés vajon megpároljuk a kukoricát.
Az öntethez a joghurtot a zúzott fokhagymával, sóval, borssal, snidlinggel és egy kevés citromlével összekeverjük.
Az alapanyagokat egy tálban összekeverjük és meglocsoljuk az öntettel.
TIPP: ha a hozzávalókat egy csatos üvegbe rétegezzük, akár munkába, kirándulni is magunkkal vihetjük.
Jó étvágyat!