Skip to main content

Tavaszi mentás zöldborsókrémleves

Már lehet pályázni kiváló minőségű fagyasztott zöldborsóra, úgyhogy mutatjuk, hogyan készül a tavaszváró mentás zöldborsókrémleves a KMÉ-nél.

HOZZÁVALÓK

Elkészítése

A burgonyát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, az újhagymát pedig felszeleteljük. Egy edényben összeolvasztjuk a vajat és az olívaolajat, majd rádobjuk a hagymát, a borsót és a burgonyát és 5 percig pirítjuk őket. Mikor kis színt kaptak felöntjük az alaplével, sózzuk, borsozzuk és addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Közben felaprítjuk a mentát és a petrezselymet, majd azt is a leveshez adjuk. Végül botmixerrel pürésítjük.

A ropogóshoz a sajtot lereszeljük és sütőpapírral bélelt tepsire halmokat helyezünk. 180 fokos sütőben 5-10 percig sütjük.

A levest sajtropogóssal, ízlés szerint tejszínnel, újhagymakarikákkal, mentával tálaljuk.

Jó étvágyat!


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár