HOZZÁVALÓK
4 db KMÉ-védjegyes filézett csirkemellfilé
2 db paradicsom
200 g mozzarella sajt
200 ml KMÉ-védjegyes tejföl
2 gerezd fokhagyma
Só, bors ízlés szerint
friss bazsalikomlevelek
Elkészítése
A csirkemelleket hosszában óvatosan bevágjuk, hogy egy mélyedést alakítsunk ki bennük, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át teljesen.
A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük, majd a kialakított mélyedésekbe helyezzük őket, néhány bazsalikomlevéllel együtt.
A csirkemelleket kívül-belül megsózzuk és megborsozzuk.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és a csirkemelleket mindkét oldalukon addig pirítjuk, amíg aranybarna színt kapnak.
A megpirított csirkemelleket egy tepsibe helyezzük.
A tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával, majd a csirkemellekre öntjük.
Az előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig sütjük, amíg a csirkemell teljesen átsül, és a sajt megolvad.
Friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.