Skip to main content

Mozzarellával és paradicsommal töltött csirkemell tejfölágyon

HOZZÁVALÓK

4 db KMÉ-védjegyes filézett csirkemellfilé

2 db paradicsom

200 g mozzarella sajt

200 ml KMÉ-védjegyes tejföl

2 gerezd fokhagyma

Só, bors ízlés szerint

friss bazsalikomlevelek

 

Elkészítése

A csirkemelleket hosszában óvatosan bevágjuk, hogy egy mélyedést alakítsunk ki bennük, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át teljesen.

A paradicsomot és a mozzarellát felszeleteljük, majd a kialakított mélyedésekbe helyezzük őket, néhány bazsalikomlevéllel együtt.

A csirkemelleket kívül-belül megsózzuk és megborsozzuk.

Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, és a csirkemelleket mindkét oldalukon addig pirítjuk, amíg aranybarna színt kapnak.

A megpirított csirkemelleket egy tepsibe helyezzük.

A tejfölt összekeverjük a zúzott fokhagymával, majd a csirkemellekre öntjük.

Az előmelegített sütőben 180°C-on 20-25 percig sütjük, amíg a csirkemell teljesen átsül, és a sajt megolvad.

Friss bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár