HOZZÁVALÓK
8 db KMÉ-védjegyes csirkefelsőcomb
2 citrom
4 gerezd fokhagyma
4-5 ág friss kakukkfű (vagy 1 teáskanál szárított)
3 evőkanál olívaolaj
só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítése
A csirkefelsőcombokat alaposan mossuk meg, majd papírtörlővel szárítsuk meg. Mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
Pác elkészítése: egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a zúzott fokhagymát, a citrom reszelt héját és levét, valamint a kakukkfüvet. Helyezzük a csirkefelsőcombokat egy zárható zacskóba vagy tálba, és öntsük rájuk a pácot. Ügyeljünk arra, hogy a pác mindenhol befedje a húst. Hagyjuk pácolódni legalább 1 órán át a hűtőben, de ha van időnk, akár egy éjszakán át is pácolhatjuk a még intenzívebb íz érdekében.
Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral vagy kenjük ki kevés olajjal. Helyezzük a pácolt csirkefelsőcombokat a tepsibe, és öntsük rájuk a maradék pácot. A csirkefelsőcombok bőrös felét felfelé helyezzük el, hogy szép ropogósra süljön. Süssük a sütőben 35-40 percig, vagy amíg a hús átsül és a bőr aranybarnára pirul.
Miután kivettük a sütőből, hagyjuk a csirkefelsőcombokat pár percig pihenni, majd tálaljuk friss salátával, sült burgonyával vagy párolt zöldségekkel.