Skip to main content

Kefires uborkaleves

Tudtad, hogy uborkából leves is készülhet? Bizony! Frissítő, gyors leves, ami télen – nyáron nagyon jól tud esni. Ráadásul KMÉ-védjegyes élelmiszerekkel is elkészítheted.

HOZZÁVALÓK

  • 2 db KMÉ-védjegyes Floratom kígyóuborka
  • 2 db kovászos uborka
  • 400 ml ALDI Milsani KMÉ-védjegyes kefir
  • 400 ml víz
  • 200 ml  kovászos uborkalé
  • 1 csokor kapor
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítése

A megtisztított kígyóuborkából vágjunk le 8 vékony karikát, amelyeket a tálalásnál használunk majd.

A maradék kígyóuborkát vágjuk közepes kockákra és tegyük tálba. Adjuk hozzá a közepes kockákra vágott kovászos uborkát, az összeaprított kaprot, sót és borsot, kefirt, kovászos uborkalevet, vizet, majd az egészet botmixerrel pürésítsük simára.

A levest hidegen tálaljuk.


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár