Tudtad, hogy uborkából leves is készülhet? Bizony! Frissítő, gyors leves, ami télen – nyáron nagyon jól tud esni. Ráadásul KMÉ-védjegyes élelmiszerekkel is elkészítheted.
HOZZÁVALÓK
- 2 db KMÉ-védjegyes Floratom kígyóuborka
- 2 db kovászos uborka
- 400 ml ALDI Milsani KMÉ-védjegyes kefir
- 400 ml víz
- 200 ml kovászos uborkalé
- 1 csokor kapor
- só és bors ízlés szerint
Elkészítése
A megtisztított kígyóuborkából vágjunk le 8 vékony karikát, amelyeket a tálalásnál használunk majd.
A maradék kígyóuborkát vágjuk közepes kockákra és tegyük tálba. Adjuk hozzá a közepes kockákra vágott kovászos uborkát, az összeaprított kaprot, sót és borsot, kefirt, kovászos uborkalevet, vizet, majd az egészet botmixerrel pürésítsük simára.
A levest hidegen tálaljuk.