Skip to main content

Gombás bruschetta

HOZZÁVALÓK

  • 60 dkg csiperkegomba
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyem
  • friss bazsalikom
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 ek olívaolaj
  • kakukkfű
  • bagett

Elkészítése

Vágjuk szeletekre a bagettet és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. Előmelegített sütőben 180°C-on süssük 4-5 percig, míg meg nem pirul.

A gombát tisztítsuk meg és vágjuk szeletekre. Tegyük tapadásmentes serpenyőbe, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát és a fűszernövényeket, sózzuk, borsozzuk. Fedő alatt főzzük, míg a kiengedett folyadék el nem párolog.

Ha kész, vegyük le a tűzről és kanalazzuk a gombát a kenyérszeletekre.


Kvíz

Kvíz

Kvíz

Médiatár

Médiatár

Médiatár