Élvezzük télen is a nyár ízeit! Süssünk palacsintát, és tegyünk bele házi szamócadzsemet vagy -lekvárt! Ha nem akad a kamránkban eltéve, sebaj! Választhatunk más tölteléket is. Egy olyan különleges palacsintareceptet mutatunk nektek, amelyben a tésztát reszelt almával dúsítottuk.
Hozzávalók
30 dkg liszt
2 közepes alma
3 tojás
csipetnyi só
őrölt fahéj ízlés szerint
kb. 5 dl szódavíz
olaj a sütéshez (aki szeretné, a tésztába is keverhet egy kis olajat)
Elkészítés
Először verjük fel a tojásokat egy habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet, a csipet sót és kb. 2,5 dl szódavizet. Csomómentesre keverjük el, utána adagoljuk hozzá a víz másik felét is. Keverjük bele a finomra reszelt almát. Érdemes kicsit sűrűbb tésztát készíteni a szokásosnál.
Aki tejjel szeretné elkészíteni a tésztát, választhat minőségi KMÉ-védjegyes alapanyagokból, a félzsíros vagy zsírszegény, továbbá laktózmentes tejek kínálatából is. Ebben az esetben fele-fele arányban használhatunk szódavizet és tejet a recepthez.
Kiolajozott serpenyőben süssük ki a palacsintákat, és tálalás előtt töltsük meg szamócadzsemmel vagy ízlés szerint más töltelékkel. Jó étvágyat!
A kiváló hozzávalók megtalálhatóak a végjegyes termékkeresőnkben.